Domácí hřejivka s kafrem pro kafrající sportovce

Pokud máte ve svém bezprostředním okolí aktivního sportovce, možná jste zaznamenali, že celková komunikace, nebojím se říct i soužití,  s nimi není jednoduchá. Jeden by čekal, že sport člověka nabudí, zpozitivní a celkově nabije a má pak chuť a energii se s radostí věnovat jiným činnostem. Chyba lávky! Všechno je trochu jinak. Celé dlouhé dny a týdny se točí kolem jediného - co nejvíc o provozovaném sportu kafrat! Neexistuje totiž ideální balanc téměř v ničem. Buďto se trénuje moc, anebo moc málo. Buď se furt vyhrává a je to nuda, anebo se furt dosahuje tak akorát na druhé (v horším případě čtvrté) místo a to je zase úplně jinej levl frustrace. Všechno vybavení a díly jsou samozřejmě děsně drahý, ale pozooor ono se neutrácí, ono se investuje. Z podivných vesmírných zákonů se ale vždycky najde někdo, kdo má něco lepčejšího a musí se celá věc dotunit, tedy 'přeinvestovat'. Konsolidace rozpočtu na placení složenek se stane vaším tvrdým sportem, ve kterém se s fauly počítá. Nákupy taky raději řešit bez sportovce.. Pošlete ho pro vepřový bok, dojede s biftekem.
A pokud by jeden čekal, že alespoň po sportovním vítězném výkonu čeká na Vás (servisní tým a doprovodný vůz v jednom) nějaká bonusová odměna, raději si nechte zajít chuť. Při prvním ranním přítulu totiž nahmatáte zablokovanou páteř ve třech bodech a krizové kontraktury vše se známým soundtrackem 'Auí auí Toto Bolí'.
Než začnete z toho všeho kafrat taky, odebeřte se do kuchyňské laboratoře a vyrobte svému sportovci/ své sportovkyni hřejivku. Ukažte, kdo je tady pánem situace a nenechte sport ničit vaše zdraví! Mimoto, že svého milého zahřejete na těle i duši a jeho pak po dalším tréninku nebude bolet celý člověk, ale jen 95%, ušetříte nejednu stovku! Ony hřejivky jsou totiž prej taky děsně drahý.


 Budete potřebovat:
30ml mandlového oleje (k dostání tady)
20ml kokosového oleje natur - lisovaného za studena (k dostání tady)
20ml kafrového roztoku (k dostání tady)
5g emulgačního vosku Lamecreme (k dostání tady)
můžete přidat:
2 kapky éterického oleje Máta, 2 kapky éterického oleje Rozmarýna (k dostání tady)
Výhodný hotový balíček s akurátně naváženými surovinami si můžete pořídit ZDE.

Nachystejte si 2 malé nádobky. Já jsem použila skleničky.
Do jedné dejte mandlový olej, kokosový olej a Lamecreme



Do druhé nalijte kafrový roztok.
Zahřejte obě nádobky ve vodní lázni asi na 70°C.



Pak stáhněte odstavte a počkejte až se Lamecreme zcela rozpustí.



Obě nádobky slijte a pomocí ručního míchátka šlehejte asi 5-10 min.




Vznikne vám tekutá emulze. Tu přemístěte do nádobky. Používejte k masážím před sportovním výkonem k prokrvení a prohřátí svalů a ochraně pokožky před vlhkem a chladem, únikem tepla.



http://www.essential.cz/www-essential-cz/eshop/36-1-KNIHA-Delame-si-to-doma-sami/0/5/219-Thomas-A-Delame-si-to-doma-sami-1-a-2




Líbil se vám tenhle recept? Zkoukněte další návody, budete je milovat!



http://www.home-made.cz/2015/02/domaci-kostivalova-mast-kdyz-boli.html

Komentáře

  1. Dobrý deň, chcela by som sa spýtať, či je možné gáfrový roztok nahradiť vykryštalizovaným gáfrom(zo silice) a v akej koncentrácii použiť o hrejivky, lebo vysoké koncentrácie môžu ublížiť, alebo aspoň ako je koncentrovaný Váš gáfrový roztok, ďakujem veľmi pekne.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Diky! :)