Domácí jarní detoxikační hydratační maska z modrého jílu

Jíly se k nám dostávají z Francie. Pokud budete pátrat a tápat, najít je můžete i pod názvem kaolín. Zjednodušeně se dá říct, že se jedná o přírodní práškovou zeminu, která je bohatá na minerální látky a stopové prvky, zejména oxid křemičitý, magnézium, draslík, kalcium. Z tohoto důvodu je to námi vítaný prvek pro výrobu zdravé pěstící kosmetiky. Používá se jak na obličej a tělo, tak na vlasy. Pokud je pro vás svět jílů nový, určitě se nad ním chvíli pozastavte a nebojte se nahlédnout.. V domácí výrobě, zejména kosmetiky, nám dává totiž mnoho možností, jak o sebe přírodně pečovat a nijak si neškodit.
Co je na nich přímo 'legendární', je to, že jsou k dispozici v celé paletě různých barev. To je dáno příměsí, která je ke kaolinu přidána ke zvýraznění pěstící péče. A tady nekončíme! Barvičky nám dávají ještě jednu báječnou a kouzelnou příležitost - výrobu líčidel a dekorativní kosmetiky založené výhradně na přírodních surovinách. Nebojím se říct, že je to pořádná hlína!
Protože je dnes krásně, sluníčko svítí a nebe je modré, začneme modrým jílem. Ten vzniká pečlivým vysušením jílu na slunci a přidáním ultramarínu. Ten se nám hodí k jaru, které je obdobím detoxu a čištění. Ultramarín a kaolin společně čistí a oživují po zimě unavenou kůži. K tomu se trochu rozmazlíme a přidáme hydratační složku Allantoin. Tímto návodem si vytvoříme suchou směs, která se jednoduše skladuje. Přimícháním vody si vytvoříme vždy čerstvou masku a nemusíme konzervovat ani hledět na dobu spotřeby.



Budete potřebovat: 
50g modrého jílu (k dostání zde
1g Allantoinu (k dostání tady)

před aplikací
minerální vodu 
1 kapku kvalitního roslinného oleje (arga, kokos, mandle - k sehnání zde)

 
Příprava prášku je jednodušší než facka. Smíchat, uložit do dózy a nechat být.


 Před samotným 'maskováním' smíchejte 1 lžičku směsi a 2 lžičky minerálky a zakápněte olejem.



Vymíchejte kašičku. Aplikujte na obličej, krk, dekolt a nechte 15 minut působit. Omyjte a ošetřete nejlépe hydratačním krémem.


Směs, která už je smíchaná s vodou se nedá skladovat, takže spotřebujte vše. Prášek má trvanlivost dle trvanlivosti použitých surovin, respektive té kratší.




Kniha + 100 Kč
Objednejte si knihu a my vám k ní přidáme dárkový kupón na 100,- Kč!
Potřebujete k tomu další komentáře? Že ne? Tak odkaz je rovnou tady!

http://www.essential.cz/www-essential-cz/eshop/36-1-KNIHA-Delame-si-to-doma-sami



Líbil se vám tenhle recept? Zkoukněte další návody, budete je milovat!

Komentáře