Domácí suchý šampon

Vítejte v klubu, pokud taky netušíte, na co je suchý šampon. Já jsem to dlouho nejen netušila, to by bylo ještě opustitelné, ale dokonce nevěděla, že suché šampony EXISTUJÍ, prodávají se, dokonce se i recenzují. Ano, jsem kosmetický prosťáček, pro kterého šampon, je tekutina s vůní luk a hájů. Jednou, a není to dlouho, se mě jedna čtenářka zeptala, jestli suchý šampon umím udělat a jestli bych ji případně poradila, jak na to. Musím se přiznat, a nestydím se za to, že v první moment jsem si myslela, že se jedná o šampon na cesty, který se nějak po příletu do destinace prostě smíchá s vodou a voila je tu šampon. Geniální podobným principem jako instantní kafe nebo čínská polívka. A nadchlo mě to! Bohužel ne nadlouho, opravdu o instantní šampon nejde. Ale zase úplně o ničem to není! Suchý šampon je prášek, který se nanese do vlasů a vyčeše, tím je osvěží, zbaví mastnoty, dodá objem a to takže opravdu hodně. Suma sumárum, pokud potřebujete na chvíli vypadat hezky a nemáte čas si vlasy umýt, může být tohle váš nejlepší kámoš. Můj už je! Já totiž nemám čas vůbec na nic. Recept na tohohle mého srdce nového šampióna jsem točili před měsícem pro stream - tak se můžete juknout na video.




Budete potřebovat:
1 díl kukuřičného škrobu (k dostání tady)
1 díl kakaa, pokud se vám představa kakaa na hlavě ekluje, použijte hnědý jíl (k dostání tady)
kapku éterického oleje, např. levandule (vybírejte tady)

Balíček na zkoušku pro vás mám tady.

dózu, pokud se vám líbí tahle hliníková, tak tady je.
kosmetický štětec na nanášení.


Připravte si škrob.



Přidejte kakao, ev hnědý jíl. pro světlejší vlasy méně, pro tmavší více.


Smíchejte a vkápněte do směsi éterický olej. Protřepte. Nanášejte štětcem rovnoměrně od kořínků vlasů. Vyčešte kartáčem.

Na celou výrobu a použití se podívejte na video Homemade na streamu.



Líbil se vám tenhle recept? Zkoukněte další návody, budete je milovat!

Komentáře

  1. Existuje aj suchý šampón, ktorý nie je až taký suchý :-D Pripravuje sa z 1 dielu (ja používam na odmeranie väčší štamperlík) kukuričného škrobu, 1 dielu bieleho alkoholu (lieh, vodka alebo aj biely rum), pár kvapiek éterického oleja a vody, ktoré sa zmiešajú vo fľaštičke (rozprašovač neodporúčam, škrob upcháva trubičku). Nanáša sa ku korienkom vlasov, nechá sa chvíľu pôsobiť a vyčeše sa, prípadne vyfúka von fénom. Mne sedí viac ako len prášok.
    -emjee-

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Boží! Zní to líp.. tak polosuše! jen pokud už tam je fén... to bych si je asi raději už rovnou umyla.

      Vymazat
  2. Jeee, to je taky zajimavy tip s tim "polosuchym" alkoholovym samponem :)

    OdpovědětVymazat
  3. Vyzkoušela jsem, funguje výborně, na první pokus to byly plus 2 dny ;-) Akorát to kakao trochu barví a když si zahřejete hlavu (třeba při cvičení), pořád máte pocit, že pečete čokoládovou buchtu :-D
    Ale jinak parádní.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Diky! :)