Domácí mast na uťapaná chodidla s mořskou solí

Na začátku září, většinou v předvečer prvního dne nového školního roku mívám takovou Silvestrovskou náladu. V podstatě něco podobného, jako když se láme starý a nový rok, bilancuji teď koncem léta dosažené letní rodičovské a zahradnické (ne)úspěchy a vytyčuji si nové cíle. Léto uteklo, bylo krásné a horké, bylo sucho. Co se týče zahrady, tak jsem se fakt nepředřela. Ale jak říkám: Bylo horko a sucho.
Dětem jsem naproti tomu připravila dobrý program, užili jsme si rodinou dovolenou, snažila jsem se jim dát více svého času, čímž jsem umocnila pozvolna rostoucí a sílící ponorku a určitě přiložila polínko v už tak vysokém napětí našich vztahů. Je nás hodně, tak se to občas tře. Tady musím poděkovat mojí mámě, která si ratolesti, v celkovém počtu 3, minulý týden po naší intenzivní 14ti denní dovolené, vzala k sobě, a tak jsem se mohla konečně na konci srpna částečně zrelaxovat. Ten pocit, když ten celý řvoucí balík předáte natěšené babičce, která je ráda, že má kolem sebe chvilku živo, je k nezaplacení. Nakonec jsem si odpočinula i já. Prázdniny můžou skončit. A taky že jo.. Počasí nám dává už pár dní neúprosně najevo, že už nemáme žádný další šance a je to teda fakt 'GAME OVER'. Večer se stmívá podezřele brzo a my přemýšlíme, že začneme zatápět v krbu. Od pátku prší a je snad o 30°C méně, než jsme od května zvyklí. Dnes jsem si po asi 4 měsících poprvé navlíkla ponožky. A když jsem u noh, tak jsem si prostě musela udělat radost touhle homemade mastí na nohy, které dlouho předlouho chodily skoro všude bosky.
Mast se používá na chodidla, po koupeli nebo po použití pemzy. Suchá, unavená kůže směs  olejů rychle vtáhne a zjemní se, mořská sůl zůstane na povrchu a při masáži vykouzlí přirozený peeling. Tohle je můj originální recept a já jsem na něj opravdu pyšná, v pondělí 4.9 by měl být na streamu. Tak se pak můžete podívat na video, které jsme točili tento pátek.




Budete potřebovat:
1 lžíci nerafinovaného bambuckého másla (asi 10g) - k dostání tady
1 lžíci kokosového oleje (asi 10g) - k dostání tady
1 lžičku (asi 5g) včelího vosku - k dostání tady
1 lžičku mořké soli

5-7 kapek éo Máty peprné  - k dostání tady
kosmetickou dozu  - k dostání tady



Máslo, olej a vosk dejte do misky a tu vložte do vodní lázně.


Opatrně zahřejte a nechte úplně rozpustit.


Pak misku vložte do ledové lázně - tedy do talíře ve kterém jsou kostky ledu. Přidejte sůl a vymíchejte do krému. Nakonec přidejte éterický olej.


Přemístěte do dózy a používejte k masáži chodidel. Ideálně po koupeli anebo po použití pemzy.
Trvanlivost masti záleží na trvanlivosti použitých surovin, resp. té nejkratší.





Líbil se vám tenhle recept? Zkoukněte další návody, budete je milovat!

Komentáře