Domácí samolepky

Když už se bavíme o všech možnostech domácí výroby, je třeba zmínit i věci, které nutně k životu nepotřebujeme, ale znalost jejich výroby je neopomenutelná. Stejně jako v češtině se školák musí prokousat trpným rodem, v matematice sčítáním podmnožin, v přírodovědě savci ptakořitnými, tak i správný samodomovýrobce, který bere svou odbornost vážně, musí znát základy samodomovýroby se vším všudy. Až se vás nějaký známý na večírku zeptá, jak vyrobit olizovací samolepku, vysypete to na něj z rukávu jako kouzelník po vystoupení. Sklidíte okamžitý úspěch a budou si o vás povídat ještě dlouho po akci jako o člověku, který má odpověď na všechno.

Samolepky můžete vytvořit prakticky z čehokoli. Nemusíte je ani olizovat jako známky. Když nechcete hubičku, stačí použít houbičku!



Budete potřebovat:
1 lžíci želatiny v prášku 
lžičku cukru
4 lžíce vody
štětec
to, co chcete proměnit v samolepku

Želatinu smíchejte s 1 lžicí studené vody a nechte stát 5 minut. Pak přidejte 3 lžíce vařící vody. Zamíchejte a přidejte lžičku cukru.
Štětcem naneste na budoucí samolepku, a nechte uschnout. Pokud se vám papír zkroutí, po uschnutí ho vylisujte pomocí těžké knihy.
Před lepením je třeba nalhčit jako známku. A je to! :-)

Tvoříte rádi užitečné věci?
Pořiďte si knížku Děláme si to doma sami a změňte taky svůj život k lepšímu! 
http://www.essential.cz/www-essential-cz/eshop/36-1-KNIHA-Delame-si-to-doma-sami



http://www.home-made.cz/2014/01/domaci-regeneracni-ocni-serum-z-vytazku.html
http://www.home-made.cz/2014/08/domaci-kura-s-tea-tree-proti-cernym.html
http://www.home-made.cz/2014/03/domaci-polstarkovy-sprej-pro-lepsi-spani.html
 

Komentáře