Domácí polštářkový sprej pro lepší spaní

Nebudu tady dělat ramena, jaká mě to napadla geniálnost. Tyhle spreje existují, jeden jsem dostala spolu s 500ks pohlednic, a naučnou příručkou pro ženy 'K čemu všemu nepotřebujete muže', od mé drahé, krásné a milované Svatinky. Následoval druhý impulz, proč se trochu vložit úpravy spacích návyků dětí - přečtení příspěvku 'Jak ti spí ?' na blogu Pracujicimatka.cz. Všem sekundarním insomniakům doporučuju si to rozkliknout a vyklidnit se - ano, nejste zdaleka sami vzhůru. Posledním impulzem byl vzkaz mého těla na moje pracovní tempo, který zhruba zněl takto:
'Máš zápal plic, vole.
 Carpe diem!
 Tvoje tělo.'
Lehla jsem ve čtvrtek a vstala vlastně až v neděli, většinu doby jsem spala, snažila se doplazit někam ke zdroji čaje a zpět do postele. Můj svět se zúžil na dva pokoje a koupelnu a měla jsem pocit, že projíždím celý vesmír.  Užila jsem si i několik divotvorných snů, ale to už se dostáváme jinam.
Teď jsme tu jen pro spací spreje, zadání mají triviální; působit aromaterapeuticky a navodit klidný, rychle nastupující a dlouhotrvající spánek. No, kdo by to nepřál svému miminu?



Budete potřebovat:
hrst sušené levandule (seženete tady)
hrst sušeného heřmánku (seženete tady)
250ml vodky
éterický olej Levandule (seženete tady)
sprejovku (seženete tady)



Jako první krok je potřeba si vyrobit extrakt z bylinek, to uděláte jednoduše tak, že hrst levandule a hrst heřmánku vhodíte do sklenice a zalijete vodkou. Sklenici zašroubujte a nechte stát nejméně 10 dní. Jednou za dva dny můžete obsah protřepat.



Po 10ti dnech si můžete (například injekční stříkačkou) 30ml nebo 100ml (záleží jak velkou sprejovku máte) vytáhnout a přemístit do sprejovky, přikápněte 10 kapek éterického oleje Levandule. Protřepte.



Zbytek bylin můžete dál nechat pracovat v alkoholu. Nezkazí se, jen dbejte na to aby byly všechny květy stále ponořené.

Aplikujte na polštářky před spaním. Pěknou, sladkou dobrou a hlavně ať vám spí!



Líbil se vám tenhle recept? Zkoukněte další návody,  budete je milovat!
Domácí smetanová srdíčka do koupele



Komentáře

  1. Dobrý den, chtěla bych se zeptat - těch 10 kapek éterického oleje přikápnu k 30 nebo 100 mililitrům extraktu?

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Diky! :)