Kaštanový tělový olej proti celulitidě DIY

 

Plody kaštanu / jírovce jsou právě tím nejdostupnějším, co si můžete hravě nasbírat k domácímu vyrábění. Kosmetický účinek jírovce si můžete dopřát v podobě pečujícího oleje proti pomerančové kůži. Kofein dehydratuje buňky, takže jsou méně viditelné.


 

Běžnými názvy celulitidy jsou pomerančová kůže, tvarohová kůže, poškození krupobitím a fenomén matrace.

Celulitida může postihnout muže i ženy, ale je častější u žen kvůli rozdílnému rozložení tuku, svalů a pojivové tkáně. Mezi 80 a 90 procenty žen zažije její projevy na vlastní kůži.

Lidé, kteří jedí příliš mnoho tuků, sacharidů a soli a příliš málo vlákniny, mají její rozsah většinou větší. Může být také častější u kuřáků, těch, kteří necvičí, a těch, kteří sedí nebo stojí v jedné poloze po dlouhou dobu.Nošení těsného elastického prádla přes hýždě může omezit průtok krve, což může přispět ke vzniku celulitidy.

Celulitida je častější u lidí, kteří mají přebytečný tuk, ale mohou ji mít i štíhlí a fit lidé. Je pravděpodobnější, že se to nastane po 25 roku věku, není však vyjímkou i  u mladších lidí, včetně teenagerů.

Budete potřebovat:

  • 60 ml mandlového oleje, (k dostání tady)
  • 4 čerstvých plodů jírovce (kaštanu)
  • 2g čistého kofeinu (k dostání tady)
  • 10ml rostlinného glycerinu (k dostání tady)
  • 2 kapky esence Sladký pomeranč (k dostání tady)
  • 3 kapky esence Rozmarýn (k dostání tady)

     

Kaštany nastrouhejte najemno jako parmazán a zalijte olejem.

V uzavřené láhvi nechte macerovat 2–3 týdny. Občas protřepejte. Po uplynutí doby přelijte přes sítko a nechte si hotový olej.

V 10ml glycerinu dokonale rozmíchejte kofeinový prášek. Olej a tuto směs smíchejte dohormady do kompaktního oleje. Přidejte esence.

Používejte 1x týdně po koupeli na postižená místa. Spotřebujte do 1 roku od výroby.

Líbí se vám vyrábění užitečných věcí? Podívejte se na naše DIY na výrobu:

Komentáře