Domácí rychlá čistící maska

Než si něco naplácám na obličej zamyslím se nad tím, kde to bylo, jak dlouho to tam bylo, jak se to dělalo a s čím se to dělalo.. no a pak si ji raději vyrobím sama.. :)

 A protože co je čistý, to je hezký, začínám sériovku pleťových masek od těch debordelizačních:

Čistící s heřmánkem
Heřmánek je všude, najdete ho na polních cestách, poznáte podle zřejmého vzhledu, ale hlavně  podle vůně. Pokud se vám nechce nikam chodit, kupte si ho v lékárně.
Heřmánek 10 min vylouhovat, namočit gázu, gázu přiložit na obličej a krk, lehnout a nic nedělat 20 min. (Nechte si dírky na dýchaní..)

Masku máte skoro za minutu a udělá vám dobře!


Kávový peeling
No a kdo by doma měl namleté kafe na víc a chtěl mít kůži hladkou jako královna, nechť si smíchá
1 lžíci mleté kávy s 1 lžičkou olivového oleje a odebere se do sprchy. Peeling si udělejte kde je třeba, maska je vhodná pro celé tělo, a osprchujte.

Budete se cítit a vonět jako kolumbijská hvězda.



Další nápady, které by se vám mohly líbit:

Komentáře

  1. Tip na další domácí peeling (jako od Nevo, ale mnohem levnější :-) ): smíchejte jeden šálek mořské soli se dvěma lžícemi olivového oleje a přikápněte pár kapek svého oblíbeného éterického oleje, konzistence by měla být tekutější kaše. Vše smíchejte a nechte asi dvacet minut odstát, poté znovu promíchejte a nanášejte na vlhkou pokožku od nohou směrem nahoru.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Supr!! Díky.
      Máme už publikovanou variantu s koksákem bez éo.
      http://www.home-made.cz/2013/02/domaci-morsky-peeling.html

      Vymazat
    2. Kávový pealing je super! Káva obsahuje složky používané k odstranění celulitidy. Což je znát hned po prvním použití. Ještě je dobré přidat kapku mléka, či lžičku syrovátka- to zase váže vodu v kůži, takže je napnutá a svěží.

      Vymazat
  2. Dobrý večer,
    Chtěla jsem se zeptat, zda je potřeba peeling spotřebovat ihned nebo se může uchovávat delší dobu v nějaké nádobě? Děkuji :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Diky! :)