Domácí bělení zubů za pusu (ani ne)

Pokud chcete mít bílé zuby, měli byste především přestat pít kávu, černý čaj, červené víno.. volně přeloženo přestat žít.. Bělení zubů je dost drahá záležitost, která zubní sklovině moc neprospívá. Jak z toho ven a nebýt nemódně žlutý? Tady jsou 3 recepty na pusu plnou bílých perel a to tak, že za pusu:



Soda a peroxid
1x týdně: smíchejte lžičku jedlé sody se 2-3 kapkami peroxidu vodíku. Naneste na kartáček a běžně si vyčistěte zuby (jako by to byla pasta).

nebo

Soda a sůl
1x týdně: smíchejte 3 lžičky jedlé sody a 1 lžičku soli. Naneste na kartáček a normálně si vyčistěte zuby.

nebo

Bobkový list a uschlá pomerančová kůra
1x týdně: udělejte si z listu a kůry sandwich a přejedťe si  tímto mixem pěkně po všech zubech. Pozor, pomerančová kůra musí být opravdu dobře vysušená (vitamin C zubní sklovině moc nesvědčí).

Kůůůůpte si sodůůůů, jéédlááá sodááá, velkééé balenííí pro vaše běleníííí.


Další nápady, které by se vám mohly líbit:

Komentáře

  1. tak to se mi docela ulevilo, koukala jsem na nabidky co a jak a tohle je vazne za pusu! diky!!!

    OdpovědětVymazat
  2. Neni nad to si obrousit sklovinu.. To je sice za pusu, ale novou si tezko koupite..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. odkdy se dá obrousit sklovina jedlou sodou ? :D

      Vymazat
    2. Prosím vás, zubům škodí vše kyselé. Soda je zásaditá a vždycky byla. To už jsme se učili na základní škole.. A víte taky, že zubní sklovina má stupeň 5 podle Mohsovy stupnice tvrdosti (tu jsme se na základní škole taky učili), takže jí asi jen tak nějaká soda neobrousí? ;) Hezký den

      Vymazat
  3. Jedlá soda je sice zásaditá,ale zkuste si s ní čistit měsíc zuby a poznáte,co Vám udělá se sklovinou, je jako brusný prášek...funguje,ale bohužel taky brousí..........

    OdpovědětVymazat
  4. zubna pasta paradontax... pozrite si jej zlozenie... na prvom mieste (na prvom mieste sa uvadza to, coho je vo vyrobku najcviac) je soda bikarbona.... umyvam si s nou zuby min 2 x denne uz nejaky ten rok a zatial ziadny problem... tak neviem preco by tato domaca pasta mala nejak skodit... i samotna zubarka mi odporucila na zubny kamen sodu....

    OdpovědětVymazat
  5. On se vždycky musí najít nějaký rýpal,mě se to moc líbí,a Alenko Vám fandím:-)

    OdpovědětVymazat
  6. já mám 70 let, mám vlastní zuby a cas od casu pouzívám jedlou sodu na cistení zubu

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. 70 let - klobouk dolů z mnoha jiných důvodů!! Atˇjste nám všem vzorem !!

      Vymazat
  7. v 70letech klobouk dolů, hned jdu na jedlou sodu, doktory nemusím

    OdpovědětVymazat
  8. S tou jedlou sodou nevím, jsem přesvědčená, že zubům občas prospěje a hodně lidí si ji chválí, ale na slabé a poškozené zuby by to chtělo asi opatrně. Ještě bych k seznamu přidala převalování oleje - 'oilpulling'. Nefunguje prý úplně každému, ale osobně to provozuju necelý měsíc a výsledky jsou rozhodně vidět! :) http://everydayglow.com/whiten-teeth-naturally-oil-pulling/

    OdpovědětVymazat
  9. Mám tedy ráda své zuby a zubní sklovinu a musím říct, že míchat peroxid se sodou a pak si to aplikovat na zuby je docela odvaha. Peroxidové bělícíc preparáty mají přesně danou koncentraci (bezpečnou), svépomocně s dávkováním 2-3 kapky bych do toho asi nešla :-) pro někoho je kapka kapička, pro někoho je kapka několik ml :-D

    OdpovědětVymazat
  10. Krom toho stejně při bělení zubů je důležitá kvalitní dentální hygiena. protože když se podcení oblasti hygieny, je veškerá snaha o zbělení zubů prakticky marná.

    OdpovědětVymazat
  11. Dobrý den, existuje také nějaký způsob bělení zubů u maličkých pejsků, aniž by jim to uškodilo? Přeci jen si neumí vypláchnout ústa. ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Samocistici dentálni kosti pro psy, a taky hracky specialne na to vyrobene, daji se sehnat vsude a pejsek si sice usta nevyplachne, ale proto ma kousat, hlavne prosim vas nezasahujte bez doporuceni veterinare, muzete mu ublizit. kupte mu kosticku, opravdu funguji :)

      Vymazat
  12. Na místo těchto kyselin stačí jen pravidelně jíst ovoce či zeleninu. Největší efekt mají jahody a každopádně jablka.

    OdpovědětVymazat
  13. no ja som sa docitala aj o kokosovom oleji,ze ma nielen bieliace ucinky :O)

    OdpovědětVymazat
  14. Já si taky občas sodou zuby čistím a problémy se sklovinou nemám :) A přidávám svůj skromný návod na hedvábně jemné ruce (nohy....).
    1 ani ne plná kávová lžička oliv. oleje
    1 vrchovatá kávová lžička cukru krystal (jemný)
    Namočíme si ruce, dáme do dlaně olej s cukrem a myjeme (již bez vody) a myjeme a myjeme, dokud se cukr nerozpustí. Pak opláchneme mýdlem a máme ruce jako dětská prdýlka :))

    OdpovědětVymazat
  15. Sice už to tu několikrát padlo, ale odkaz na článek o bělení zubů neuškodí. Je tam i vysvětlení, proč jedlou sodu NEPOUŽÍVAT!
    http://www.nechcikazy.cz/beleni-zubu-aneb-jak-prijit-o-chrup
    Jinak nechci být za rejpavce internetového, Vaše stránky mám rád a nejednou mě inspirovali.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já tedy nevím, ale v tom článku se lze dočíst, že se jedlá soda nemá používat v kombinaci s octem a solí a dále je uvedeno: "Agresivita samostatné jedlé sody je v porovnání kombinace soli a octu téměř nulová." Takže trochu méně mystifikace prosím :)

      Jinak autorce děkuji za tip, asi vyzkouším.

      Vymazat
  16. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Diky! :)