Domácí Aloe Vera gel

Aloe Vera je poměrně hnusná rostlina, teda alespoň mě se nikdy nelíbila, pamatuji si ji ještě ze základní školy, jako jedna z mála vždy vydržela všechno (a že toho nebylo málo). Aloe Vera má, ale pod tvrdou slupkou kouzelný aloin. Je to průhledná tekutina uprosřed listu, která má zklidňující a hydratační účinky a podporuje hojení.



Budete potřebovat:
1 velký tlustý list Aloe Vera
50ml kokosového oleje (koupit můžete zde)


Pečlivě si omyjte ruce a ideálně vydezinfikujte pracovní desku i ruce izopropanolem nebo 70% ethanolem a nechte oschnout, ať si výrobek nijak nekontaminujete - déle Vám vydrží.List Aloe Vera odřízněte úplně u stonku. Nařízněte list podélně. Mezi slupkou a gelem je nepotřebná dužina, po rozříznutí nechte list vyschnout, a pak naberte lžičkou jen gel bez dužiny. Gel smíchejte s kokosovým olejem (při 24 C mění skupenství v tekuté a bude se vám s ním lépe pracovat). Pokud chcete mít gel 'nadýchaný', použijte k míchání mixér. Uchovávejte v lednici.




Líbil se vám tenhle nápad? Zkoukněte další návody,  budete je milovat!

Komentáře

  1. S aloinem bych byla opatrna. Ve vetsi mire muze zpusobovat prujem, bolesti bricha a jine neprijemnosti. Kojici zeny by se vseobecne mely aloe spise vyvarovat :) Spise nez aloin samotny - ktery se nachazi mezi gelem a slupkou, je dulezitejsi samotny gel :) ono driv u nasich babicek a prababicek tyhle informace nebyly a urcite i tenkrat to byl ucinny lek,ale spis v te forme,ze je to ( s prominutim ) prohnalo a tim procistilo :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bea :-) Není nad spolehlivou úlevu. Moc tomu ale nerozumím, píšete o vnitřním užití? Recept je totiž na kosmetiku

      Vymazat
  2. coz znamena, ze neni teda az tak kouzelny, spise naopak :)

    OdpovědětVymazat
  3. Já mám s aloe při léčení drobných poranění ty nejlepší zkušenosti.Vezmete list, důkladně omyjete a podélně rozříznete a stranou s gelem přiložíte na ránu - třeba i hnisavou- zavážete a necháte přes noc. Ráno se nestačíte divit, jak rychle se rána hojí. Platí na odřeniny, spáleniny, říznuti atd.. avatarka

    OdpovědětVymazat
  4. kde sezenu kvalitni aloe?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V dobrém zahradnictví. Pokud chcete jen list, tak se poptejte po známých, určitě ho někdo bude mít doma.

      Vymazat
  5. Zdravím :-) Můžu místo kokosového oleje použít mandlový? Nebo kokosový má vliv na uchování nebo hustotu? A jak dlouho to v lednici vydrží, než se začne kazit? Díky!

    OdpovědětVymazat
  6. A jak velký list? Přibližně cm? To aloe dorůstá do hodně velkých rozměrů tak nevím :-/

    OdpovědětVymazat
  7. Aloe je fantastická rostlina.Léčí všelijaké problémy s kůží,ať odřeniny, popáleniny,vyrážky.Na zažívání je také vynikající,ale nesmí se najednou používat ve velkém množství.Když se použije s psylliem a chilli,přiměřeně čerstvě nastrouhaného zázvoru,zastaví i vleklý průjem.(Když to namažete na koleje zastaví i rozjetý rychlík.)Zkrátka to srovná zažívání ! ! !

    OdpovědětVymazat
  8. jen bych dodala, ze u hojeni ran a zvlast tech pooperacnich si davejte pozor na to zda nemate vnitrni stehy ci zda vam neco nesesroubovali :-D aloe totiz vytahuje z tela to co tam nepatri a uz jsem slysela o par prihodach kdy se pil ci prilozil na ranu a pak se deli veci.
    Napriklad ze kamosky tatinek si zlomil, pri nehode motorky, zapesti a ty mu sesroubovaly. No a aby se lip hojil, prikladali mu aloe... jednou rano se vzbudil s boulemi na zapesti, vylezli mu totiz srouby :-/ a mam takovych historek vic.
    Takze vseho dobreho pomalu a u me spis vubec (Taky mam sesroubovany zapesti :-/ )

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Diky! :)