Domácí extrakt z měsíčku lékařského


Dost maminek mi píše, že si chtějí pro děťátko udělat účinný, přírodní domácí krém do plenek proti opruzení, ale neví si rady, kde sehnat extrakt z měsíčku lékařského. Tady je recept na extrakt od Ády:


Budete potřebovat:
Mandlový olej (k dostání zde)
Květ měsíčku lékařského (k dostání zde)
Sklenici s víčkem

Do sklenice vložte květ a zalijte mandlovým olejem tak, aby byl ponořený. Nechte stát 2-3 týdny. Pak scedťe přes velmi jemné sítko.


Pojďte s námi slavit Kakaový vítězný únor!

Líbil se vám tenhle recept? Zkoukněte další návody,  budete je milovat!

Komentáře

  1. Já dělám měsíčkový krém z květu měsíčku, který krátce povařím ve vazelíně (k dostání v lékárnách). Pak to jenom přecedím do kelímku od krému, květy vymačkám a je hotovo. Na kelímek 50ml potřebuju asi hrst čerstvých (neb sušených)okvětních plátků a vrchovatá polévková lžíce čiré vazelíny. Je to dobré na řezné rány, opařeniny, popáleniny i na tvrdou a popraskanou kůži na patách.

    OdpovědětVymazat
  2. Měsíček lékařský je pro hojení kůže skutečný boží dar <3 Přírodní verzi by bylo možné při dodržení Vašeho postupu připravit z bambuckého másla. Nicméně dlouhodobým macerováním tak, jak je popsáno v textu blogu výše, se do oleje/másla uvolní více účinných látek obsažených v rostlinném materiálu, navíc šetrněji, než při zahřívání.
    Adéla Ráček Seidlová

    OdpovědětVymazat
  3. Babička kdysi dělávala měsíčkový krém ze sádla, ale nevím jak, určitě ale taky zahřívala.

    OdpovědětVymazat
  4. Diky za recept, jen pozor na UV zareni, to rozklada ucinne latky mesicku... Takze macerovat, ale v temnu a pak i tamtez ukladat.

    OdpovědětVymazat
  5. Mohu použít jiný olej? Mám tu třeba olivový, z jadérek maliníku anebo kokosový.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Diky! :)