Domácí měsíčková mast

Zlatý, stříbrný Libor mi věnoval nejen svou milovanou Evu, ale i recept na jednoduchou měsíčkovou mast a možná i pozvání na tu nejlepší svíčkovou pod sluncem. To mi připomíná, že má už konečně svítit, tak se pořádně namažte tím nejlepším krémem na opalování.
Měsíčková mast kůži chrání, používá se na ekzémy, spáleniny třeba po slunění, kdo má křečáky, rád si je namázne a uvidí tu změnu! Hodí se i na dětské a mimi mazání.

 
Budete potřebovat:
50ml nerafinovaného bio bambuckého másla (seženete tady)
10ml mandlového oleje (seženete tady)
10g sušeného květu měsíčku (seženete tady)
Jemné sítko nebo plátýnko
kelímek (seženete tady)

Ve vodní lázni rozpusťte bambucké máslo a smíchejte s mandlovým olejem. Vsypte do toho květy měsíčku. Čím víc tím silnější je mast, dbejte ale na to aby byly všechny květy ponořené. Není potřeba moc ohřívat, spíš jen udržovat v teple, aby máslo neztuhlo a měsíček se pořádně vyluhoval. Po několika hodinách to přes plátno přeceďte do kelímků a nechte ztuhnout.



Rozmarné třapaté léto na Essential.cz.


Líbil se vám tenhle recept? Zkoukněte další návody,  budete je milovat!
Domácí hydrofilní olej Domácí krém na opalování SPF 30


Komentáře

  1. Co je prosím "několik hodin"?

    OdpovědětVymazat
  2. Dělám to jen v obyč. sádle a funguje taky skvěle :)

    OdpovědětVymazat
  3. Děkuji za receptík, dělala jsem cca z dvojnásobné dávky, odhadem tedy asi 20 gramů sušených okvětních lístků měsíčku a přišlo mi, že to to bambucké nemůže pobrat, i barvu mám mnohem tmavší, tak si říkám, jestli jsem to nepřehnala s množstvím bylinky (?). Ale snad to nebude na závadu :-)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Diky! :)