Domácí lipové víno (přírodní očkování proti chřipce)

Vinaři a výrobci vakcín mají nového nepřítele - konkurenci, takzvané lipaře. V létě je uvídíte v alejích jak sbírají květy srdcové lípy, aby měli další trumf v pandemické křivce.
Lipové víno se popíji 2x denně v době chřipkových epidemií. A 5 ze 4 zubařů vám odpřísáhne, že funguje líp než všechny vakcíny dohormady. Mimo to chutná skvěle a dodá vám ten nejlepší facelift v podobě celodenního úsměvu.



Budete potřebovat:
4 plné hrsti květů lípy srdčité (ke koupi ZDE)
3 litry vody
0,5 kg cukru
1 citron
5g vinných kvasinek (k mání ZDE)
200g medu

Svařte vodu s cukrem. Přidejte květy, citron (oloupaný a nakrájený na kolečka), vinné kvasinky a med. Směs promíchejte a nechte týden kvasit. Po týdnu přeceďte přes plátýnko do lahví, kde bude víno dál pracovat. Užívá se v době chřipkové epidemie 2x denně půl skleničky.


Líbí se Vám Home-made.cz? Podpořte ho v nominacích na Křišťálovou lupu.


Líbil se vám tenhle recept? Zkoukněte další návody,  budete je milovat!
Domácí Echinaceová tinktura



Komentáře

  1. Ráda bych se zeptala, jak je to s tou délkou kvašení. Týden mi přijde málo. Jestli to dokvašuje v láhvích, jak dlouho tedy mám mít víno v láhvích? Nebo jaká je trvanlivost? Děkuji.

    OdpovědětVymazat
  2. Také bych se ráda zeptala na stejnou věc jako Caroleenm. Jak dlouho se nechává víno v lahvích kvasit, po jaké době se může začít užívat, jak skladovat (lednice , chladné místo), a jak dlouho vydrží ? Děkuji :).

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Diky! :)