Domácí bylinková barva na vlasy (II. blond)

Máme za sebou náš druhý 'pobyt'v Čétévé, po domácím krému proti vráskám, přišela na přetřes domácí bylinková lékárna. Jen díky naléhání dětí jsme se podívali na záznam a mě začlo vrtat hlavou jestli vůbec jsem normální.. Člověk se většinu života nevidí, tak nějak odhaduje, jak to vypadá z té opačné strany, pak ale přijde chvíle kdy uvidí a říká si, že by to byl raději neviděl.
Jednu sebe-iluzi mi ale tv nevzala: nejsem blond. Pro nás hnědovlasatce už máme domácí barvu na vlasy  hotovou. Být blond má spoustu výhod, včetně téhle barvy na vlasy, protože má nejen barvící ale i léčivou sílu a je opravdu jen pro majitele nefalšovaných plavých vlasů.


Budete potřebovat:
20g květu heřmánku (k mání tady)
25ml citronové šťávy (pozor ne žádnou citronovou pohádku, ale šťávu z citronu)
10g květu měsíčku lékařského (pro zlatavý nádech - je možné vynechat-  k mání tady)
lahvičku se sprejem 100ml (k mání tady)


Připravte si velmi silný odvar z heřmánku - budete potřebovat jen 50ml, takže použijte malé množství vody. To stejné platí pro měsíček - toho bude třeba jen 25ml. Důkladně přeceďte.
Do lahvičky se sprejem nalijte oba čaje a citronovou šťávu. Nastříkejte na vlasy nejméně 2 hodiny před mytím, můžete nechat ve vlasech i celý den. Obě bylinky obzvlášť dobře barví, pokud jsou vystaveny vlasy slunci, pokud je to možné, běžte ven. Opakujte dle potřeby do dosažení požadovaného odstínu.


Líbil se vám tenhle recept? Zkoukněte další návody,  budete je milovat!
Domácí jablečno-sodová zálivka pro krásné vlasy



Komentáře

  1. Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda to moc neničí vlasy v kombinaci s citronem. Díky :)

    OdpovědětVymazat
  2. Dnes jsem vyzkoušela ale bez slunce neb je leden. Mám přirozeně plavé vlasy a žádnou velkou změnu v barvě svých vlasů po použití nepozoruju. Název BARVA na vlasy je podle mne zavádějící. Ale experimentu nelituju, dát si na pár hodin na vlasy výluh z bylin nemůže být na škodu :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Diky! :)