Domácí výživná náplň do řasenky

Včera jsem dostala krásnej mail: '.. především Vám chci ohromě poděkovat za to, co děláte. Popravdě jste mi změnila život. Jediné, co z komerčně vyráběné kosmetiky používám je řasenka. A můj ekzém je prakticky pryč. Ještě jednou děkuji a přeji krásné dny, Hanka' , no a na to konto se mi ozvala Simča a zase jsme posunuli naše samodomo o kousek dál. Zde: domácí náplň do řasenky. Není extra ultra černá, ale je zdravá, přírodní, detoxikační, výživná a hlavně jenom naše! Pokud máte neprošlou, zaschlou řasenku, můžete ji tímto gelem znova 'voživit'.



Budete potřebovat:

2 g kokosového tuku (k dostání tady)
4 g aloe vera gelu (k dostání tady)
1 g včelího vosku (já jsem použila bio) (k dostání tady)
1 tabletu aktivního černého uhlí

Tuk, vosk a gel rozehřejte ve vodní lázni a nechte spojit, odstavte a vmíchejte najemno rozdrcené aktivní uhlí. Přelijte do nádobky a míchejte do vychladnutí. Uchovávejte při pokojové teplotě. 

Krásnej nařasenej víkend přeje, 
Alena Thomas.

 
Líbil se vám tenhle recept? Zkoukněte další návody,  budete je milovat!
Domácí rychlá pomoc na bolavý krk



Komentáře

  1. ahoj, ráda bych se zeptala, co přesně je "aktivní černé uhlí"? děkuji. Martina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Čau martino, je to běžné černé uhlí - k dostání v lékárně. Alena

      Vymazat
  2. ahoj, ja bych rada vedela trvanlivost....vzhledem k tomu, ze se to dava na oci a obsahuje to vodni slozku.... Pri skladovani pri pokojove teplote si myslim, ze se v tom bez konzervantu rozmnozi bakterie behem nekolika hodin. (Vychazim z toho, ze kdyz jsem delala krem uplne bez konzervantu, vydrzel mi v lednicce cca tyden, pak se objevila plisen.)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Složka vody tam není žádná. Trvanlivost dle trvanlivosti použitých ingrediencí, resp. té s nejkratší.

      Vymazat
    2. No za vodni slozku povazuju aloe vera gel.Nenapadlo by me povazovat ho za olejovou fazi. Take mi prijde, ze aloe vera se nespoji s kokosovym tukem jen za pomoci vceliho vosku v pomeru 2:1, vceli vosk jako emulgator funguje totiz jen pro emulze typu voda v oleji a nestaci jen zahrat vsechny slozky, ale musi se i dost michat. Zkouseli jste tu rasenku skutecne vyrobit a nebo je to jen recept, co vam nekdo poslal a vy jste ho tu uvedli bez vyzkouseni? Připadne jak se ta rasenka chova na oku? Nedroli se? Nerozmazava se? Neslepuje rasy? Diky moc za odpoved, snad nejsem moc rypava, jen se s tim nechci patlat nadarmo:-)

      Vymazat
    3. Já jsem s ni plně spokojená. :-)

      Vymazat
    4. aloe vera gel od aleny je směs glycerinu a práškového koncentrátu 200:1, glycerin je (pokud se nepletu) 99,5% v koncentraci
      konzervovat třeba není, zato míchat do vychladnutí na pokojovou teplotu jo, ať se předčasně nevykrystalizuje vosk

      Vymazat
    5. ahoj, skusala som tuto riasenku, oci ma z toho viac palili ako z hypoalergennej riasenky ktora mi tiez robi zle .. otrasne sa nanasa na mihalnice a za tyzden mi tato zmes splesnivela s to som ju mala v uzavretej nadobe.. Baby, ak ste citlive na dekorativnu kozmetiku, tak si radsej dajte nafarbit mihalnice u kozmeticky a vobec sa nemalujte :) ako som sa prestala malovat a poskodzovat riasy odlicovanim (olivovym olejom) tak sa mi krasne zregenerovali :)

      Vymazat
  3. slyšela jsem, že se doporučuje natírat řasy ricinovým olejem - měly by se prodloužit a zhoustnout...

    OdpovědětVymazat
  4. Zkuste místo živočišného uhlí raději rostlinné, je to malý zázrak a dá se koupit již v práškové podobě pod názvem CARBOFIT. Používáme jej doma téměř na vše :-)))
    Iva

    OdpovědětVymazat
  5. Hezký den, řasenku jsem zkoušela, ale bohužel se z ní stala jedna velká nepoužitelná hrudka :( čím to může být?

    OdpovědětVymazat
  6. Bomba, řasenka v domácí podobě -super!! Mně tak napadlo, co kdyby se tam místo aloe dal ten ricinový olej.. moje mamka se kdysi právě líčila ricin.olejem a na to "blircir" netuším jaký je správný název..
    Dajana

    OdpovědětVymazat
  7. já jsem vymačkala aloe gel přímo z listu a tam podíl vody je určitě :D tak už to chápu, kde se stala chyba, chce to přímo tento gel popisovaný výše... a navíc to chce asi do detailu dodržet postup. Jsem zvědavá na příště, jestli bude fungovat, musím ale znovu sehnat ingredience. Vznikla z toho vodnatá pasta, řasenka se maže a připomíná spíš krém na boty :D.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Diky! :)