Domácí revoluční brownies lepší než sex


Než mi tady zase někdo dáte kafr, vyslechněte si argumentaci k mé tezi. Nebudu tady vyjmenovávat abstraktnosti jako nechtěná těhotenství, čekání na 'až po svatbě', přenos malých či větších breberek, ale zdůrazním každodenní praktičnosti: Kvůli brownies nemusíte zbytečně čarovat se spodním prádlem, holit se, vonět se, čekat na správný moment a protějšek. Když na to dostanete chuť, stačí si to (brownies) udělat,  bez citových a časoprostorových komplikací máte rozkoše na rozdávání. Co víc.. mlsáním brownies nikomu neublížíte, můžete si je dopřát na pracovišti, v lese, v parku, na louce... dokonce před dětmi i v kruhu nejbližších, aniž by vás měli za uchyla.
Tak už slezte z tý poslete a pojďte do kuchyně, čeká tam na vás natěšená trouba.



Budete potřebovat:
150g másla
250g cukru
65g kvalitního kakaa
špetku mořské soli
1 lžíci vanilkového extraktu (udělejte si ho sami!)
2 větší vajíčka
70g hladké mouky
hrst nasekaných vlašských oříšků

Troubu předehřejte na 160°C. Nasekejte oříškům.



 V misce smíchejte máslo, cukr a kakao a ve vodní lázni nechte rozpustit a spojit.



Nelekněte se že to bude takové hrubší, až přidáte vajíčka a mouku těsto se zjemní.



Směs odstavte a nechte vychladnout, pak přidejte špetku soli, přimíchejte vanilkový extrakt a vajíčka, jedno a pak druhé, dokonale promíchejte, těsto začne být hlaďoučké, heboučké a bude vonět jako čokoláda, tohle je kritická fáze, kdy je potřeba se soustředit na míchání a nenechat se svést smysly.


Přimíchejte mouku a nakonec oříšky.

Formu si určitě vyložte pečpapírem. Pečte tak 25 minut, je potřeba to hlídat, protože brownies chcete, řeknu to po stejkařsku, medium well-done, tedy ne úplně propečenou buchtu. Takže si připravte špejli a zkoušejte to. Vytáhněte, nechte zchladit. Pokud máte rádi čistý rovný řez, tak doporučuju béčko šoupnout na 30 min do mrazáku a pak to půjde líp.
Protože jsou brownies dost sytý, dali sme si je dnes ráno k snídani odlehčený domácím jogurtem a malinama. Znáte to,  ranní brownies jsou nejlepší.



Líbil se vám tenhle recept? Zkoukněte další návody,  budete je milovat!
http://www.home-made.cz/2014/02/domaci-pomerancovy-dzus-5-litru-za.htmlDomácí pomerančová šťáva



Komentáře

  1. Brownies také miluju a peču, jen mám trochu jiné suroviny :-)

    na 20cm rozevírací dortovou formu:
    180g másla
    180g hořké čokolády
    180g cukru
    80g mouky
    40g holandského kakaa
    3 vejce
    vlašské ořechy na posypání

    OdpovědětVymazat
  2. No, právě je mám před sebou - syté mi tedy nepřijdou, jelikož už tlačím čtvrtý nášup a furt bych ještě mohla :-). Je fakt, že jsem je omylem přesušila, takže mám sushieses, ale i tak jsou fantastické. Myslím, že je příště přesuším taky, ale už ne omylem. Moc děkuji za recept!

    OdpovědětVymazat
  3. Dneska jsem je vyzkoušela, sice bez oříšků (zrovna jsme je doma neměli :D ) ale je to luxusní a děsně návykový ;) moc děkuju za recept :)

    OdpovědětVymazat
  4. Hmm, to vypadá na opravdovou dobrotu:-))
    Ajka

    OdpovědětVymazat
  5. Poradíte, jak udělat něco podobného bez vajíček?

    OdpovědětVymazat
  6. Hmm hmm hmm to je luxus. Brownies jsem jedla sice jen jednou v životě, ale na tu úžasnou chuť nikdy nezapomenu. Bohužel mi byla ale zjištěna alergie na lepek a od té doby je to peklo. Vím, že bych ani raději neměla chodit na weby o dobrotách, ale nedá mi to prostě. Nemáte prosím tip na nějaké bezlepkové recepty na koláče, dorty, brownies atd.? Třeba takové dorty bych si dala hned :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Diky! :)