Domácí luxusní krém pro přirozenou krásu s růžovým dřevem

Kdo maže ten jede.. Občas, a stane se to každému z nás.., se zkrátka namažeme víc než bychom si přáli, a to nemá vždy nejlepší následky. Člověk totiž pak řekne nebo udělá to, co by normálně neřekl ani neudělal. Mě se to stalo včera, asi jsem kapku nas*ala pár lidí, porušila nějaké dohody a celkově vyjela z kolejí.  Čekala jsem, že se mi to dnes karmickou rychlostí vrátí a zatím nic.. paradoxně spíš naopak, dnes na mě byli všichni nadmíru hodní, Ivanka se jako vždy smála a vyprávěla vtipy, Kačenka přispěchala s bylinkovou zásilkou, Zdenička přislíbila hlídání, Tomáš zařídil zítřejší jízdu na Wohnouty a setkání po koncertě na neformální meet&greet a Monika mobilizuje kotel Komety. Zasloužím si to? Těžko říct, moc si ten včerejšek totiž nevybavuju..
Luxusní krémy jsou drahý, naslibují vám hory doly..., ale ta opravdová krása je uvnitř a ne na poličce v supermárketu. Udělejte si pro sebe 10 minut,  tolik času vám zabere výroba této fundamentální radosti v kelímku.. vyzkoušejte a už nikdy nebude chtít nic jiného.


Budete potřebovat:
3 díly nerafinovaného bambuckého másla (k dostání tady)
2 díly kokosového oleje (k dostání tady)
1 díl rostlinného oleje (pro zralou a suchou jojobový, pro mastnou hroznový, pro normální mandlový) (k dostání tady)
éterický olej Růžové dřevo (k dostání tady)



Bambucké máslo, kokosový olej a rostlinný olej si odvažte.

Dejte do kelímku a roztopte ve vodní lázni. Až budou tuky rozpuštěné, vemte si šlehátko a šlehejte 5 minut.


Přidejte éterický olej a dejte na 2 minuty do mrazáku (my na Moravě říkáme: do mražáku).


Vytáhněte a 2 minuty šlehejte, pak 2 minuty do mraz(ž)áku, 2 minuty šlehat a tak pořád dokola (asi 5x) až si vyšleháte ten váš a jenom váš luxusní krém.


Výsledek? Nad veškeré očekávání! Vyzkoušejte a pokud se vám to nebude líbit, klidně si na mě schlaďte žáhu. Jsem tady a čekám :-)



Líbil se vám tenhle recept? Zkoukněte další návody,  budete je milovat!
http://www.home-made.cz/2014/01/domaci-extrakt-z-kvetu-cerveneho-jetele.htmlDomácí elixír ženskosti a krásy



Komentáře

  1. Dobrý den. Strašně ráda bych si nějaký krém udělala a už jsem si na to dokonce zakoupila ve vašem e-krámku suroviny. Pořád ale nevím jak na to šlehání. Mám obyč mixér s metličkami, ale také tyčový. To vaše šlehátko, ale vypadá jako něco speciálně určeného na kosmetiku. Dosáhnu stejného výsledku i s kuchyňským mixerem, nebo mám šlechat ručně, jako když chci připravit s bílků sníh?
    Poraďte prosím. Děkuji předem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. míchátko mají v ikea. http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/30100041/

      Vymazat
    2. Vůbec se nebojte použít metličku, výsledek je super, opravdu krásně našlehaný :-).

      Vymazat
    3. stačí i ručně! malé metličky na espresso se osvědčily nejlépe

      Vymazat
  2. Chtěla jsem se zeptat ohledně toho éterického oleje - 10ml - na jaké je to množství? Kdybych si chtěla udělat např. jen 50g krému, tak taky tam můžu dát celou lahvičku?

    OdpovědětVymazat
  3. Proboha, eo jen pár kapek, nechcete mít přece podrážděnou tvář - množství by měla autorka doplnit, ne každý je zběhlý!!! Na 50g krému bych dala cca 8-10 kapek!!!

    OdpovědětVymazat
  4. Děkuji moc! Ještě jsem se chtěla zeptat ohledně skladování, jak mi krém dlouho vydrží při pokojové teplotě nebo je ho lépe nechávat v ledničce? Děkuji.

    OdpovědětVymazat
  5. Dobrý den, mohu se prosím zeptat jaké množství se skrývá pod pojmem 3 díly bambuckého másla a jaké množství se vyrobí z výše uvedených surovin? Děkuji z odpověď i za skvělé recepty :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To máte přece jednoduché, to je na Vás, kolik ho chcete udělat - jestliže dáte např. 120g bambuckého, dáte 80g kokosového a 40g oleje, výsledek si lehce dopočítáte sama :o)).

      Vymazat
  6. Tak jsem krém vyzkoušela, jen s malými úpravami: vynechala jsem éterický olej, přidala extrakt z vanilky a také aloe vera. Krém je dost mastný. Nechám ho vždy vsáknout a přebytečnou mastnotu odstraním. Je výživný, ale ta našlehanost mi trochu vadí. Přijde mi to jako bych si na obličej patlala nějaký sladký dortový krém.
    Ale myslím, že pleti dělá dobře.

    OdpovědětVymazat
  7. Vyzkoušela jsem a super, na první pocit působí mastně, ale poměrně rychle se vstřebá a papulka je po něm úžasná. Nahradila jsem jen jojobový olej arganovým vzhledem k snad ne příliš pokročilému věku :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Můžete mi někdo poradit? Když udělám jakýkoliv krém s bambuckým máslem, tak neskutečně smrdí...Nemáte nějaký fígl, jak tu 'vůni' odstanit, zkoušela jsem přidat éterický olej, ale ani to moc nepomáhá. Mám koupené nerafinované bambucké máslo, nevíte někdo, jestli rafinované taky tak smrdí? :/

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Diky! :)