Domácí sladké levandulové sušenky (shortbreads v násilné seznamce)

Znáte ten pocit, kdy něco někomu důležitého říkáte a stejně máte pocit, že vás neposlouchá? Nebo něco pořád dokola opakujete a zůstává to nevyslyšeno? Já jo a ne, že by mě to nevadilo. Sama se snažím být aktivním posluchačem, tzn. nejen že při poslechu kývu v rytmu, ale snažím se i memorovat klíčové info a v rámci kontrolních otázek je pak aplikovat. Myslím, že mi to jde, ale možná nemám ten správný sebevhled. Podobný pocit mám ze psaní tohoto blogu, ačkoli má vysokou návštěvnost, nevím jestli tohle někdo čte.. možná by  stačilo dát jen pár písmen do odstavce a nikdo by si toho ani nevšiml. Hartz he otrfak tsohol frk a trslutz zlosynek sto hon na stole kofr karf balba o sto zrc prc frc. Kolik lidí teď asi něco zpozorovalo..
Ještě o kapku víc by mě zajímalo, kdo z mých známých a kamarádů ev příbuzných tohle čte.. Jen tak pro mou soukromou statistiku, ozvěte se mi, přátelé, kdo z vás tohle vědomě přelouskal a pošlete mi zprávu, email, nebo mi zavolejte, heslo je Dodo. Ten zbytek u mě skončil. ;-)

Domácí levandulové sušenky. Simply lovin' it.



Budete potřebovat:

125 g másla (když píšu máslo, myslím tím máslo)
55g cukru moučka
180g hladké mouky
5g sušené levandule (koupit můžete tady)

Máslo je single protože je studený a tuhý - nechte povolit a nakrájejte na plátky.


Zkuste se k tomu postavit jako správný dohazovač a vetřete máslu cukrouše do přízně.



Jakmile se vám podaří ty dva dát úplně dohromady (já na to šla vidličkou), přidejte jim tam třetího - mouku, ať se na sebe ti dva tak nelepjej. Ale pomalu, postupně ať z toho nemají šok.




Pak jim tam nacpěte žoviální levanduli, ať nejsou lichý!


Rozválejte celkou skupinu na cca 0,5 cm plát a nakrájejte do tvaru shortbreads.


Položte na papír na pečení a nechte je po tom všem seznamování odpočinout v chladu.


Pečte asi 15 minut v předehřáté troubě (190°C).


Vychutnejte si tuhle sladěnou čtyřku, dřív než to udělá někdo za vás!

Nemáte nic lepšího na práci? Hlasujte pro home-made.cz na Křišťálové lupě 2014 v kategorii One (wo)man show.
Pár důvodů, proč to udělat:
- je to ztráta času.
- nic z toho nebudete mít.
- dáte mi tím možnost si zajistit hlídání a vyrazit do Prahy a setkat se s lidmi kterým je nad 10 let!
- děláme si to doma sami se stane skutečným termínem technikem a ne jen slovní hříčkou pro uchyláky.
http://kristalova.lupa.cz/hlasovani/?setSubjects=637


Líbil se vám tenhle recept? Zkoukněte další návody,  budete je milovat!

Komentáře

  1. Alenko:))) ctu Vas moc moc rada a kazdy prispevek hltam jak bezdomovec polevku:)

    OdpovědětVymazat
  2. Čtu poctivě, nebojte :D a zítra mi přijde balík.. už mi psali.. Těším se a budu zase míchat a patlat.. Tablety, bomby, pastu,... už mi doma všechno dochází ..

    OdpovědětVymazat
  3. Já jsem zpozorovala nějaké ty překlepy (naschvály). :-) Moc ráda vás čtu. Díky za Váš blog! K.

    OdpovědětVymazat
  4. Dobrý den,

    zkoušela jsem, ale těsto se pořád hodně lepidlo, nešlo mi to uválet. Přidala jsem tam o 30g mouky a 5g cukru víc, ale stejně to moc nešlo, tak jsem z toho udělala placky, je to dobré, ale nevím, kde jsem udělala chybu... Máslo jsem měla kupované, ale jedno z nejdražších, tak nevím jestli to mohlo mít vliv. Máte nějakou radu pro příště? :)

    A daly by se sušenky upéct i s něčím jiným? Sušené ovoce, zázvor,...?

    Jinak váš blog čtu moc ráda, líbí se mi váš styl psaní a nápady, které pak zkouším :) Děkuji vám za něj :)

    OdpovědětVymazat
  5. Dobrý den, sušenky jsem dělala, ale vůbec nebyly dobré, příliš mastné, víte, čím by to mohlo být?

    OdpovědětVymazat
  6. No jasně, že čteme! Ale já prostě vždycky jen němě (fakt se to tak píše?) zírám, co všechno lze doma vytvořit a přemýšlím, kdy, jak a pro koho to taky vyzkouším :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Těsto parádní....ale s levandulí(a to ji miluji ve všem) už nikdy.....moc aromatické,moc hořké....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně stejné pocity! J.

      Vymazat
    2. ...žoviální levanduli, ať nejsou lichý, tak ma to rozosmialo ze to idem hned teraz vyskusat

      Vymazat
    3. Takze som to upiekla a bolo to uzasne. Len tak sa po tom zaprášilo

      Vymazat
  8. Ahoj, som vždy pobavená a receptovo uspokojená...na text k brownies si vždy zpomeniem..ked ho robím...(myslím pečiem, naopak naštastie nie:)....)..Vdaka za tvoje zdielanie, si božíííí

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Diky! :)