Domácí gelový osvěžovač vzduchu

Příprava tohohle voňavého gelového odsmraďovače mě dost bavila. Jeho výroba je rychlá, jednoduchá, levná a voní mi teď tady úplně všechno.
Udělala jsem si hned 6 dávek po 3 barvách a už se těším na jejich strategické rozmisťování po bytě a následnou několika týdenní dezodorizaci bez chémie.
Jaké nádobky jsem vybrala štamprdlata, neb se u nás již nechlastá a tudíž jsou k ničemu a taky vypadají pěkně. Celá věc se dá ale nalít i do obyč zavařovaček a neblokovat si tak klíčové nádobí.



Budete potřebovat:
sáček želatiny
vodu
potravinářské barvivo
éterický olej libé vůně (vybírejte tady)


Do skleniček kápněte potravinářské barvivo.


Zakápněte nejméně 10ti kapkami oblíbeného éterického oleje. 


Želatinu připravte dle návodu. V mém případě jsem přivedla 150ml vody k varu. Pak odstavila a přisypala želatinu.


Důkladně promíchejte vodu se želatinou.


Nalijte do skleniček.


Zamíchejte tak, aby se barvivo rozpustilo ve vzniklém gelu. 


Rozmístěte do 'potřebných' místností. Vůně se bude z gelu pomalu uvolňovat. Vyměňte až přestane vonět - tj po asi 4-6ti týdnech. Záleží na druhu a množství použitého vonného oleje.






Líbil se vám tenhle recept? Zkoukněte další návody,  budete je milovat!
http://www.home-made.cz/2014/01/domaci-regeneracni-ocni-serum-z-vytazku.html
http://www.home-made.cz/2014/03/domaci-polstarkovy-sprej-pro-lepsi-spani.html

Komentáře

  1. Dobrý den. Udělala jsem si gelový osvěžovač dle návodu. Byl božský. Ovšem záhy se mi začal kazit. Na povrchu se vytvořila plíseň a pokračovalo to dál. Jak dlouho vydržel Vám? Lze použít nějaký konzervant?
    Díky J.

    OdpovědětVymazat
  2. Mám úplně stejný problém. :( Po deseti dnech v obývacím pokoji mi gelový osvěžovač zplesnivěl. :(

    OdpovědětVymazat
  3. Dobrý den, u mě stejný problém... plíseň se objevila po cca 10 dnech. Nejdříve na WC....

    OdpovědětVymazat
  4. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  5. Jako konzervant jsem zkusila sůl, jak radí v jiných receptech, ale výsledek stejný... možná o pár dní delší výdrž (ale ne o moc) :-( J.

    OdpovědětVymazat
  6. Ve vsech pripravcich kde je pouzita voda a chcete to pouzit dele nez 3-5 dni, tak musi !!!! byt pouzit adekvatni konzervacni pripravek!!!. Bakterie, plisne, kvasinky se mnozi rychle a vy je volnym okem casto nevidite po delsi dobu. Je docela nezodpovedne sem davat recepty, ktere muzou poskodit zdravi citatele...viz pouziti logru z kafe...pritom je bezpecnejsi pouzit jenom mletou kavu a upozornit aby se do pripravku nedostala voda!...nebo domaci bylinkove sampony,...tam je konzervacni pripravek, ale na to mnozstvi zhruba 280g by ho melo byt aspon 5x vice tj.1% z celkoveho mnozstvi pripravku...nebo u nejakeho samponu uvadi pridat alkoholovy maceratt....opet v nedostatecnem mnozstvi, nehlede, ze to neni konzervat sirokeho spekta....a taky vysusuje....atd

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Diky! :)