Domácí pleťová řebříčková voda proti akné


Než se pustíme do řebříčku, ráda bych vás, milé čtenáře, požádala o pomoc. Teď, když píšu tenhle příspěvek, se nacházíme na začátku srpna. Je to pomyslný vrchol léta, kdy je k dispozici většina bylin, plodů a darů přírody. Když vidím tu pestrost všeho kolem nás, na zahradě, loukách a lesích, přála bych si dát dohromady balíček nápadů, jak využít to, co roste a bez větších investic z toho udělat další praktické potěšení do kuchyně, koupelny, k úklidu či léčení. Skoro každý zná skoro tajný recept nebo radu, jak nějakou větvičku, kořínek, květinu nebo plod využít, který je jednoduchý, nic nestojí, nic moc extra k němu nepotřebujeme. Pokud nějaký takový trip nebo tip máte, napište mi o něm (ajka777(zavináč)gmail.com, byla by škoda, nepodělit se s ostatními!
Jako třeba k řebříčkové pleťové vodě pro krásné ženy. Jde jen o to, najít tu správnou bylinku, což vůbec není těžké.
Řebříček obecný roste snad na každé naší louce. Poznáte ho podle typických malých bílých kvítků srostlých do jednoho trsu. Dorůstá, když má k tomu podmínky, až skoro do jednoho metru. Je to vytrvalá rostlina, v podstatě nezaměnitelná, s charakteristickými lístky, připomínajícími žebříček. :-)
Mezi bylinkáři je oblíbená a používá se hlavně k léčení neduhů spojených s ženským menstruačním cyklem. Popíjením čajů z květů a lístků si můžete harmonizovat svoje měsíční těžkosti včetně s nimi spojených nevolností, bolestí hlavy a podbřišku.
Působí také na cévní systém, úspěšně se v něm dá i koupat, uleví revmatikům.
V našem případě ho budeme používat jako pleťovou vodu - tonikum proti pupínkům až akné. Tato voda vás nebude nic stát. Jen trochu 'práce' a času, vody a energie na zahřátí.



Budete potřebovat:
hrst květů a lístků řebříčku obecného
0,5 l měkké vody (kojenecké nebo filtrované)


Základem je lokalizovat a utrnout tu správnou květinku a lístek. Najdete ji na zahrádkách i loukách, většinou na jejich okrajích, kde se tváří tak trochu jako odolný plevel. Typické malé kvítky, vyšší vzrůst a žebříkovitý tvar lístku znamenají jediné - trháte na správné adrese!


Vodu nechte přejí varem a poté do ní vložte lístky a květy. Nechte ve vodě přes noc.


Potom přelijte přes jemné sítko nebo plátýnko. Zbytek můžete vyhodit.


Vaše pleťová voda proti akné a pupínkům, která nestojí nic, je na světě.
Pozor jedná se o výluh, který se rychle kazí, proto spotřebujte do 2. dnů a pak si vytvořte nový. 


Pokud byste si chtěli pleťovou vodu konzervovat, je to možné pomocí konzervantu Cosgard, schváleným pro biokoesmetiku na vodní bázi. Ke konzervaci 100g pleťové vody budete potřebovat 19 kapek. Prodloužíte tak její trvanlivost na až 2 měsíce.




K dnešnímu dni se prodalo už 15,828 knížek Děláme si to doma sami. A to není malé číslo, i když by se to mohlo pohledem Hrušky zdát!
Slavíme! Se totiž něco povedlo!

A proto teď: kniha + 100,- Kč + doprava zdarma!
http://www.essential.cz/www-essential-cz/eshop/36-1-KNIHA-Delame-si-to-doma-sami



Líbil se vám tenhle recept? Zkoukněte další návody, budete je milovat!

Komentáře