Domácí bylinkové žaludeční kapky

Žaludeční kapky - Vytvořila jsem je den po té, co jsem otrávila svou rodinu, k tomu se ale dostanu za chvíli. Potřebuji totiž otrávit více lidí. Mít na něco žaludek, dostat kapky.. je hezké, jak dvě slova v názvu tohoto pradávného léku na trávící potíže vystihují podstatu mnoha našich problémů: buď nás někdo otráví - doslova anebo slovem. Já jsem trávila doslova, ale k tomu se dostanu, dnes ráno jsem se otrávila ze slov.. Na facebooku ... no jo, co tam lezu, když na to nemám žaludek, že? Ale už jsme tam byla, takže -co už- že jo... tak tam na mě vykoukl takový jedem giga vtipný vzkaz, který říká něco jako... 'Milá zimo, vezměte se s pondělkem za ruce a běžte do ...'. Je mi trapně, jen co to píšu! Proč? Vím, ne každý je zasloužilým uživatelem facebooku, né že by to byla nějaká velká zásluha, ale i ten, kdo je na facebooku třeba jen něco přes rok, musel tenhle vzkaz vidět nejmíň 10x. Co mě na něm vadí jsou 3 věci: To, že je malou trapnou přenašečkou reklamy. Vždy se najde nějaké vtipné originální rádio, nebo firma, která nenajde lepší způsob, jak se rozšířit facebookem, než že k vtipu připojí své logo. Co takhle předvést raději něco ze sebe, vtipné rádio, nebo k-popukání-boží firmo? Nemáte snad výrobek, nebo pořad, který byste nám předvedli raději? Anebo se má vzít se zimou a pondělkem taky za ruku a jít do....? Druhá věc, která mi vadí je, že se zima posílá někam. Proč? Je snad zima horší než ostatní 3 období, nejsou v ní snad Vánoce, Silvestr a jarňáky, sníh a mráz a nelítají komáři? Je to snad málo? Chcete radši jaro, léto a pak zase jaro? To se stačí odstěhovat pár km na jih a žít bez 4 ročních obdobích, kdy se nám příroda předvádí ve třech úplně jiných a překrásných outfitech. Jsem vděčná, že zimu máme a doufám, že se neurazila a zůstane s námi a bude třeskutá! Poslední co mi vadí, že vtip napadá pondělí. Co vám pondělí udělalo? V čem je horší než třeba úterý nebo neděle. Spíše se zamysleme nad vlastním povoláním, protože to, že se na pondělí asi tak moc netěšíme, je jen naše volba. Proto to změňme a radši si ukliďme před svým prahem a pokud je pro nás pozdě, tak to předejme vlastním dětem. Naše povolání, naše pondělky, jsou naše volba, vyberme si dobře, vyberme si pečlivě! Když dáme pryč pondělek, bude spíláno úterkům, a ty za nic nemůžou, to my!
Teď k otravě doslova... otrávila jsem rodinu jídlem, bylo nám špatně, moc špatně. Bylo to takové 'špatně', kdy vám je opravdu jako na umření. V domácí bylinkové lékárně máme snad už vše. Na žaludek ale nic. No jo, to se vždycky musí něco stát, aby se to začalo řešit, že? :-)




Budete potřebovat:
10g sušeného heřmánku (pokud nemáte, domácí seženete tady)
5g sušené meduňky (pokud nemáte, domácí seženete tady)
5g sušené jitrocele (pokud nemáte, domácí seženete tady)
200ml červeného vína
jemné plátýnko na přefiltrování výluhu (pokud nemáte,  seženete tady)



Bylinky přelijte vínem a nechte stát za pokojové teploty 14 dní. Poté přelijte přes plátýnko. Užívejte 5 kapek 3x denně.





Líbil se vám tenhle recept? Zkoukněte další návody, budete je milovat!

http://www.home-made.cz/2016/08/domaci-alpecin-kofeinovy-sampon-proti.html



K dnešnímu dni se prodalo už 15,828 knížek Děláme si to doma sami. A to není malé číslo, i když by se to mohlo pohledem Hrušky zdát!
Slavíme! Se totiž něco povedlo!
 
A proto teď: kniha + 100,- Kč.
http://www.essential.cz/www-essential-cz/eshop/36-1-KNIHA-Delame-si-to-doma-sami

Komentáře

  1. S pondělkem a zimou souhlasím. Mediální podpora věčně špatné nálady této společnosti je opravdu smutná. A že lidé sestrvávají v činnostech, které je nebaví a nenávidí, to je také smutné a ještě smutnější, kolik lidí je, protže ten "vtip" sdílí. Tak hlavně, že vy to máte jinak. :) A díky za recept. jsou k němu nějaké kontraindikace? Těhotenství, kojení? Děkuji.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Diky! :)