Domácí švédské kapky - elixír pro dlouhý život

Taky byste si přáli mít kapku silnější žaludek. Tak nějak líp věci trávit a hlavně se z ničeho hned nepo**at? Ono se to lehko řekne, ale přijdou chvíle, kdy člověk dostane takové kapky, kdy potřebuje takovou tu berličku, pomoc z venku.
Švédské kapky mají zajímavou historii. Jsou to kapky, co už něco pamatují, pomáhaly soravit už nejeden žaludek. Tento prastarý elixír zdraví byl nalezen už ve středověkých lékopisech pod názvem Hierapicra composita. Paracelsus (1493-1541), známý také jako "Luther lékařství", ho vyvinul jako Elixir Ad Longam Vitam, tedy elixír pro dlouhý život.
Veškerá jeho minulost je spíše Německo Švýcarská. Také v těchto germánských zemích je momentálně asi nejpopulárnější. Kompozice bylin je postavená tak, aby harmonizovala funkci vnitřních orgánů a tím i celé tělo.




Budete potřebovat:
750ml alkoholu (vodka, slivovice)
40g mixu bylin Švédské kapky  (buď sežeňte, nasbírejte, nasušte nebo kupte již namíchané zde)
(Herba absinthii (pelyněk nať), Folium boldo (boldo list), Fungus laricis, Radix gentianae (hořec kořen), Radix carlinae (pupava kořen), Radix dictamni (Třemdava kořen) Semen myristicae (muškátový ořech), Herba allii ursini (medvědí česnek nať), Radix Rhei (rebarbora kořen), Radix angelicae (Andělika kořen), Macis (Muškátový květ), Bolus Rubra (Jíl červený), Radix zedoariae (Kukrumovník), Radix tormentillae (nátržník), Radix calami (puškvorec kořen) sušená pomerančová kůra, Senna, zázvor, sušená švestka, manna, myrha, šafrán.
filtrovací plátýnko (zde)

Příprava je trapně jednoduchá. Do velké sklenice vsypte bylinky, zalijte alkoholem, nechte stát na teplém místě 3 týdny. Občas protřepte. Pak přelijte přes jemné plátno. Dle starých herbářů se užívá 1 lžička ráno a večer. Kapky se ředí v čaji, medu, ovocné šťávě.





Líbil se vám tenhle recept? Zkoukněte další návody, budete je milovat!


http://www.home-made.cz/2016/08/domaci-alpecin-kofeinovy-sampon-proti.html



K dnešnímu dni se prodalo už 20.000 knížek Děláme si to doma samiUž pracujeme na další.
http://www.essential.cz/www-essential-cz/eshop/36-1-KNIHA-Delame-si-to-doma-sami

Komentáře