Domácí levandulové mýdlo s mořskou solí

Levandule máme na rozdávání. Jestli něco se něčemu na naší zahradě daří, je to právě tahle kráska. Jižně orientovaná skalka nabízí dostatek slunce a tepla, přes léto je to u nás jako v Provence. Už jsme tu druhým rokem a levandule máme, že bychom z ní mohli vyrábět. Což taky děláme! A vy s námi.
Jednoduché levandulové mýdlo si můžete vyrobit s dětmi, rychle a snadno, bez znalosti chemických zákonitostí. Zvládne to každý.

Ačkoli k tomu mám dobře našlápnuto, stále nedokážu opusit svět mýdlových hmot a přesunout se k opravdické výrobě mýdla. Dala jsem si to ale jako předstevzetí na tento rok a musím to dokázat, překonat a zvládnout, stejně jako dopsat třetí knihu. Podklady mám odevzdávat za pár dnů a už teď vím, že to neklapne. Mýdlo a kniha, mýdlo a kniha, mýdlo a kniha. To je moje mantra 2018. Máme březen, ještě je tu šance, že to zvládnu a nebudu za hňupa.




Budete potřebovat:
100g mýdlové hmoty (seženete tady)
2g sušené levandule (seženete tady)
5g modrého jílu (seženete tady)
5g mořské soli (seženete tady)
1ml éterického oleje Levandule (seženete tady)
formičku na mýdlo (seženete tady)

Hotový balíček na výrobu levandulového mýdla je připraven tady.


Mýdlovou hmotu rozpusťte v mikrovlnce (rychlejší) nebo ve vodní lázni (pomalejší).
Na dno formičky nasypte květ levandule a mořskou sůl.


Do rozpuštěné mýdlové hmoty vsypte modrý jíl a zamíchejte. Odstavte a přidejte éterický olej Levandule.


Přelijte do formičky a nechte ztuhnout. Trvá to asi 5-10 minut.


 Mýdlo má trvanlivost dle doby spotřeby použitých ingrediencí, resp. té nejkratší. Ať vám to radostně pění! :-)

Vyrábíte rádi užitečné věci? Pak tu máme, ne jednu, ne dvě, ale už skoro tři knihy plné návodů jak na to:


http://www.essential.cz/www-essential-cz/eshop/36-1-KNIHA-Delame-si-to-doma-sami



http://www.home-made.cz/2014/01/domaci-regeneracni-ocni-serum-z-vytazku.html
http://www.home-made.cz/2017/04/domaci-voskove-ubrousky-misto.html
http://www.home-made.cz/2016/09/domaci-ochranny-perlovy-lesk-na-rty-s.html
 

Komentáře