Domácí dýňové máslo

Mí milí a zlatí, pamatujete si ještě jak jsme si minulý rok dělali dýňové do dýně .. a na dýni? No, světe div se, je tu další rok! Člověk se ani nestihne ohlédnout a už je to zas o rok víc. Nuž, kdo nemá máslo na hlavě, může si to dýňové, z dýně, namazat přímo na pečivo. A že si pečivo děláte taky doma sami, no to my přece taky víme...  chleba, croissanty, dalamánky a teď už i rohlíky. Ti, co si to dělají doma sami prostě rulezzz!!!


Budete potřebovat:
asi 4 kilovou dýni máslovou
60ml jablečného moštu nebo šťávy
200g třtinového cukru
1 lžičku skořice
1/2 lžičky muškátového oříšku
1 lžíci šťávy z citronu
1 lžíci vanilkového extraktu (kdo nemá, získá tady)
špetku mořské soli


Dýni rozkrojte vejpůl, vyberte semínka  a upečte v troubě předehřáté na 180°C na pergamenovém papíře 45 minutNechte vychladnout, pak sloupněte slupku. Dužinu dejte do mixeru a zpracujte do hladka, postupně přidávejte cukr, skořici, muškátový oříšek. Naprosto hladkou směs přemístěte do hrnce s pokličkou a rozehřejte na středním žáru, po rozehřátí teplotu snižte, pozor, celá věc ráda prská, takže pokličku používejte jako štít, míchejte a nakukujete pod štítovou ochranou. Po 5ti minutách odstavte, vmíchejte vanilku, citronovou šťávu a špetku soli. Přemístěte do vyvařených čtvrtinkových zavařovaček a uchovávejte v chladu 2-4 týdny.


Líbil se vám tenhle recept? Zkoukněte další návody,  budete je milovat!
Domácí křížaly z jablíček



Komentáře

  1. Mozem sa spytat, ten recept ste skusala? a ta fotka je vasa? Ja som to pave dorobila z polovicnej davky a vyzera uplne inak.. Dynu som mala maslovu, vsetko som dodrzala a teda neviem.. Je to celkom dobre, ale cakala som nieco ine chutovo.. :-( Dynove maslo som uz jedla a chutilo dost inak..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Humm, tak to je zklamání. Zde je originál: http://freakinfantasticfoodfun.blogspot.cz/2013/08/crock-pot-apple-butter.html

      Vymazat

Okomentovat

Diky! :)