Domácí výživné peelingové 'bochánky' pro hebkou pleť (a proti celulitidě)

I pokud celulitidu, tu mrchu jednu pomerančovou, nemáte, tak vám garantuju, že si ji budete přát mít, až vyzkoušíte tyhle domácí výživné bochánky. Výroba jednoduchá, dělala jsem je dnes ráno ještě před snídaní, poté co mě prostřední dítko ve spánku strčilo prst do oka a já pak už nemohla usnout.. A už to mám i úspěšně vyzkoušeno při již tradičně 'klidné a nikým nerušené' ranní sprše. 


 Budete potřebovat:
1 díl (3 lžíce) nerafinovaného bambuckého másla (k dostání tady)
1 díl (3 lžíce) nastrouhaného olivového mýdla (k dostání tady)
a pak
1 lžičku kávového logru
1 lžičku květu levandule (k dostání tady)
1 lžičku cukru krupice

formičku na muffiny, nebo mýdlo ...

Ve vodní lázni rozpusťe bambucké máslo a pak přimíchejte nastrouhané mýdlo a nechte spojit. Pomaloučku, polehoučku, moc nepřehřívat. Mýdlo se může prvně tvářit, že se rozpustit nechce, ale dejte mu čas.. Odstavte, přimíchejte logrovo-levandulovo-cukrovou směs. Nalijte do formy a nechte ztuhnout (v chladu to jde rychleji). Pak vyklepněte z formy. Není třeba udržovat v chladu.


Líbil se vám tenhle recept? Zkoukněte další návody,  budete je milovat!
Domácí tělový krém s vanilkou a se skořicí



Komentáře

  1. Nevypadá to tak pěkně jako na obrázku, ale efekt je úžasný ! Krásně voní a není potřeba po koupání mazat - krásně to promastí pokožku ;)

    OdpovědětVymazat
  2. Přesně tak - efekt super, akorát ta lžička lógru je velké množství, takže je bochánek prakticky tmavě hnědý, ale o to účinnější!

    OdpovědětVymazat
  3. Chci se zeptat na ten logr. Byl by velky rozdil, kdybych pouzila proste mletou kavu, nezalitou vodou ?

    OdpovědětVymazat
  4. Jak dlouho cca trvá, než se mýdlo rozpustí? Vznikne pak hladká hmota? Jsem právě v procesu rozpouštění a nejsem si jistá, jestli vlastně poznám finální fázi. Děkuji za odpověď. Petra

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Diky! :)