Domácí hydratační krém s Allantoinem

Moc mě baví elaboráty na téma, jak jsou ženy a muži rozdílní, vzájemně si vzdálení na míle ve svých potřebách a naturelu. Není divu, s rozumem v hrsti se Marsani a Venušanky ani nemají reálnou šanci potkat. Přitom jsme ze stejného těsta a potřebujeme v podstatě to stejné .. jíst, pít, dýchat, spát, klid, lásku, zdraví, štěstí, radost, prostor i blízkost a většinou právě naopak než to zrovna je ..  No a ať ste yin nebo yang, rádi se určitě pořádně namažete! To nás spojuje... Pravda, každý z nás jinou cestou, zatímco muži se hydratují vnitřně, my, ženy volíme dražší a nejistější cestu.. až do teďka teda. Teď už máme home-made.cz a s ním nekonečné domácí možnosti!
Pokud chcete léta vypadat v obličeji jako roční batole, neváhejte a vyzkoušejte domácí krém s Allantoinem.



Budete potřebovat:
40gr nerafinovaného bambuckého másla (dostanete tady)
10gr kokosového oleje (dostanete tady)
20gr mandlového oleje (dostanete tady)
1gr Allantoinu (dostanete tady)
5 kapek éterického oleje dle vlastního výběru (vybírejte tady)

*@--! Pokud je libo, můžete sobě nebo jako dárek  pořídit 'hotový balíček' a akorát naváženými ingrediencemi


Vydezinfikujte si pracovní prostor a pomůcky a nechte oschnout. Navažte si ingredience.


Kokosový olej a bambucké máslo roztavte ve vodní lázni.


Do mandlového oleje (nechte stát tak, aby měl pokojovou teplotu) nasypte Allantoin a nechte dispergovat ( = rovnoměrně rozdělit v oleji).


Po rozpuštění bambuckého másla a kokosového oleje, můžete začít šlehat. Postup 2 minuty šlehat, pak nechat 2 minuty v mrazáku. Takhle opakujte až do zblb .. do schlazení na pokojovou teplotu...

Až bambucké a kokosák dosáhnou pokojové teploty, přidejte allantoin rozmíchaný v mandlovém oleji, a éterický olej. Dál šlehejte až vytvoříte hustý krém...  Hydrataci zdar!





Líbil se vám tenhle recept? Zkoukněte další návody,  budete je milovat!
http://www.home-made.cz/2013/12/domaci-jednoduchy-parfem-i.htmlDomácí jednoduchý parfém



Komentáře

  1. Z nějakého důvodu mi nevznikl krém =(

    OdpovědětVymazat
  2. Já bych řekla, že poměr bambuckého a olejů je tady v nerovnováze, proto asi nevznikl hustý krém. Velmi záleží, jaké bambucké použijete - pokud opravdu kvalitní, nerafinované, které je tvrdší (mimo nilotici), tak by se povést měl, rafinovaná jsou na to moc měkká.

    OdpovědětVymazat
  3. Dobrý den,

    Všimli jsme si, že máte spoustu chutných receptů na vašem blogu a chtěli bychom Vám představit naši novou webovou stránku www.vyhledejrecepty.cz kde si naši uživatelé mohou vybírat z více než 100 000 posbíraných receptů. Každým dnem narůstá návštevnoť strany.
    Na stránce jsme vytvořili také žebříček Tob blogů, kde najdete všechny přidané blogy a můžete přidat i ten Váš. My zkopírujeme všechny recepty a uživatelé je pak mohou nalézt pomocí našeho vyhledávače. Tím pádem se zvýší návštěvnost Vašeho blogu. Nemusíte se obávat, vše Vám nabízíme zcela zdarma.

    Vyhledejrecepty.cz má své sesterské webové stránky na celém světě. Budeme velmi rádi když se stanete součástí této velké rodiny.

    V případě že máte nějaké otázky obraťte se na nás.

    S pozdravem,
    Tunde
    info@vyhledejrecepty.cz

    OdpovědětVymazat
  4. Dobry den, chci se zeptat, do kdy je nutne tento krem spotrebovat? Dekuji

    OdpovědětVymazat
  5. Dobrý den, také mi bohužel nevznikl krém, použila jsem bambucké nerafinované máslo, tak nevím, kde je chyba. Docela mě to mrzí, byl to můj první pokus o domácí kosmetiku a zároveň to měl být dárek :-(

    OdpovědětVymazat
  6. V letních měsících je potřeba myslet na to ze kokosový olej taje pri 21st. Proto udržovat v chladu.

    OdpovědětVymazat
  7. Dobrý den, dočetla jsem se, že Allantoin není rozpustný v tucích, dle mého tedy nebude mít v tomto krému žádný účinek.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, rozpustný není. V oleji se nechá dispergovat (viz návod nahoře) a zchladit, takže je v krému rovnoměrně rozděleny. Na stejném principu funguji sofi tix a podobné zinkové složky. V případě allantionu je nejdůležitější ho neprehrat přes 65st Celsia.

      Vymazat
  8. To ano, on Vám tam disperguje, čili se rozptýlí, ale nerozpustí, čili účinné látky se Vám nedostanou do pokožky. Musí se přidávat do vodní báze.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Diky! :)