Domácí výživný mandlový krém s Koenzymem Q10

Jako malé vítěžství už teď považuju to, že jste se proklikli sem na tenhle recept. Nevím jak na vás, ale na mě Koenzym Q10 nepůsobil moc dobře. Není to ani tak tou konkrétní látkou, ale spíš vždy podobným ženským hlasem v mnoha odstínech, který nám úlisně slibuje ty nejlepší vlasy, nehty, chlupy, pleť... přerušujíc tím oblíbený seriál, film, dokument o muflonech nebo cokoli co nás v ten moment zajímá víc, než pevná lesklá pleť bez pórů.
Nevím na koho se za to zlobit, na výrobce? reklamotvůrce? nebo reklamopouštěče? Každopádně jste, pánové a dámy, Koenyzmu Q10 udělali medvědí službu. Kvůli tomu, že v 15 sekundovém spotu musíte zmínit X krát brand výrobku, nevešlo se vám tam následující jednoduché reklamní sdělení: Koenzym Q10 je boží! On se totiž uplatňuje nejen v té vaší zkrášlovací, ale zejména léčebné kosmetice a to pro svůj spolehlivý účinek - silný omlazovací účinek na stárnoucí pleť, u které udržuje žádoucí vodní režim. Pleť je současně lépe prokrvena, a tím se doba mladistvého vzhledu déle udrží. No a pokud si myslíte, že se vás to netýká, neb je vám krásných 19, vězte, že každá pleť začíná stárnout po dvacátém roce věku a pro její udržení většina jedinců o ni musí dobře pečovat (nevěříte? řekneme si ve 40ti). Koenzym Q10  působí jako ochranný filtr i proti nežádoucímu UV záření. Spolehlivě působí proti různým neurodermatozám a tlumí projevy lupenky. Má ochranné působení i na velmi citlivou pleť. Nejen zvenku nám ale dělá dobře, je totiž životně důležitý pro zdravé fungování lidského těla. Q10 je částečně přijímán potravou a částečně je produkován přímo v našem těle. Úlohou Q10 v organismu je produkce energie a zajištění důležité obrany. Potravou dostáváme denně přibližně 3 - 10 mg Q10. Například sardinky, hovězí maso, olivový olej, nebo brokolice jsou relativně dobrým zdrojem. Normální dieta však nepokryje požadavky organismu, zejména při klesající vlastní produkci. Takže mažme mazat! :-)



Budete potřebovat:
50g hydrolátu neboli květinové vody - levandulové nebo růžové (můžete si ji udělat anebo koupit)
5 kapek vitaminu E (lze koupit tady)
30g mandlového oleje (lze koupit tady)
15g arganového oleje (lze koupit tady)
0,5g Koenzymu Q10  (lze koupit tady)
5g emulgačního vosku Lamecreme (lze koupit tady)
20 kapek přírodního konzervantu Kalium sorbat (lze koupit tady)
Chcete si zjednodušit život? Pořiďte si hotový balíček na výrobu domácí kosmetiky přímo tady.


Především si vydezinfikujte ruce a pomůcky ať si výrobek nijak nekontaminujete. Nemáte dezinfekci? Udělejte si ji doma sami!
Nachystejte si 2 skleničky. V jedné budete míchat vodní bázi: hydrolát a vitamin E. Ve druhé olejovou bázi (tam půjde ten zbytek)
Do první sklenky si navažte hydrolát.


  Přidejte do něj vitamin E.


Mezitím si do misky nalijte část mandlového oleje a vsypte do něj Koenzym Q10.


 
 Zamíchejte tak, aby se rovnoměrně rozdělil v oleji.


Pak slijte rozmíchaný Q10, zbytek mandlového oleje a arganový olej do druhé skleničky (olejová báze)


Přidejte emulgační vosk Lamecreme.


Obě skleničky vložte do vodní lázně a zahřejte na 70°C.


Nechte stát dokud se vám emulgační vosk zcela nerozpustí.


Slijte obsah obou skleniček, přidejte Kalium Sorbát a vyšlehejte ručním míchátkem do krému.


A je hotovo! Máte před sebou přírodní pečující krém, ve kterém jsou samé dobré věci!

Doba spotřeby záleží dle doby spotřeby použitých surovin, respektive té nejkratší.





http://www.essential.cz/www-essential-cz/eshop/36-1-KNIHA-Delame-si-to-doma-sami/0/5/219-Thomas-A-Delame-si-to-doma-sami-1-a-2


Líbil se vám tenhle recept? Zkoukněte další návody, budete je milovat!

Komentáře

  1. Hmmm, koenzym nemám, ale mám kadidlo vymacerovane v oleji to je též super anti aging;+)

    OdpovědětVymazat
  2. před týdnem jsem si krém vyrobila.vše jsem si nakoupila zde,jeden kelímek jsem dala do ednice, druhý jsem si pro používání nechala v koupelně a dnes ráno jsem jej otevřela, a začal mi chytat plíseň...Vytáhla jsem si tedy kelímek z lednice a používám tedy teď ten. Nevím jestli je to tím, že jsem krém nechala stále v koupelně, a nebo tou květinovou vodou, ale všechny použité ingredience měli datum spotřeby až do roku 2017...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud jste použila kalium sorbat což je konzervant a dodržela jste hygienu (vsechny použité nádoby, nádobky, nástroje i kelímky řádně vydezinfikovat....ale i tak se stane že to začne kvést...já tedy kalizm nepoužívám mám cosgard a zatím musím zaklepat nic neplesnivy...ale první začátky s emulzemi voda a olej dopadli též plesnivé...:-(

      Vymazat
    2. Právě že jsem vše dodržela... Trošku mě to mrzí, ale i tak to zkusím znovu, už jsem dělala noční výživný krém (tam však nebylo nic na vodní bázi) a nemohu si jej vynachválit.... Uvidíme příště :-)

      Vymazat

Okomentovat

Diky! :)