Domácí hydratační šampon z růží s růžovým jílem a růžovou vůní

Mladší dcera měla, jsou to asi 2 roky, takové sladké jůžové období. Všechno bylo jůžové a co nebylo jůžové, tak se za jůžové vyměnilo. Jůžová šatičky, jůžové panenky, jůžová nálada. Když jsem dávala dohromady tenhle recept, musela jsem se smát, jak je v něm hned 3 ingredience růžové, jen škoda, že ta barva je tradičně hnědá. Bylinkové šampony jsou vůbec takovým příběhem o 100 odstínech hnědi. Kdo si vyrábí, ví, že žádná velká paráda to není. Mě vždycky dá zabrat je tak nějak nafotit, aby nepůsobily pokud možno úplně odpudivě.
Teď zpátky k jůžové: jůže-růže hydratuje a čistí. Vlasový detox je něco, co bychom si měli dopřát čas od času každý. Vlasům odlehčit, smýt z nich, samozřejmě nejen prach z měst a cest, ale zbavit je nánosů, zbytků kosmetických přípravků, které na sebe v dobré víře nanášíme. Druhou účinnou složkou je růžový jíl. Je to vlastně nejjemnější ze všech dostupných jílů. Vlasům dodá lesk a sílu a ani kapičku jim neškodí. Dále tam máme glycerin a xanthan, tihle parťáci jsou tam od toho, abychom docílili určité hustoty a tím usnadnili nanášení na kebuli. Bez nich to jde taky, ale práce s mytím by byla určitě o dost víc frustrující, kdyby vám šampon doslova protíkal mezi prsty. Místo klasického tenzidu jsem tady vyzkoušela mýdlo z černých oliv. Je to v podstatě tekuté francouzské olivové mýdlo - 100% čistá kosmetika, bez ničeho, co tam nemusí být. Co ale musí být je konzervace, i  když se to slovo neposlouchá dobře,  kdo nekonzervuje, za pár dní bude vyhazovat. Protože mám ráda když mi po umytí voní vlasy, dovolila jsem si do něj přidat parfémový olej Anglická růže. A to je vlastně celá věda. Postup je na našem kanále youtube. Myslím, že je fajn se na recept takhle podívat. Budu moc ráda za vaše komentáře a připomínky, jestli to vyhovuje, co by šlo líp, co by šlo jinak.. Vono totiž víc hlav víc ví!


Budete potřebovat:

buď Hotový ballíček na výrobu anebo:
300ml měkké vody (filtrované nebo kojenecké)
10g květu růže (k dostání tady)
20g růžového jílu (k dostání tady)
50ml černého mýdla  (k dostání tady)
20ml glycerinu  (k dostání tady)
2g xanthanu (k dostání tady)
10 kapek parfémového oleje Anglická růže (k dostání tady)
47 kapek konzervantu Cosgard (k dostání tady)

Balíček od balíků z venkova!
Chcete si zjednodušit život? Pořiďte si hotový balíček na výrobu domácí přírodní kosmetiky a bylinkové lékárny přímo tady.


Vodu nechte převařit a odstavte.
Ještě za horka do ní vsypte květ růže a nechte louhovat (minimálně 30min). Přelijte přes plátýnko a nechte si čistý výluh.
Do něj přidejte 20g růžového jílu a 50ml černého mýdla. Ve 20ml glycerinu rozmíchejte 2g Xanthanu a přidejte do šamponu.
Přikápněte 10 kapek parfému a 47 kapek konzervantu.

Koukněte se na to, jak se dělá, krok po kroku:



A máte hotovo! :-)


K dnešnímu dni se prodalo už 15,828 knížek Děláme si to doma sami. A to není malé číslo, i když by se to mohlo pohledem Hrušky zdát!
Slavíme! Se totiž něco povedlo!
 
A proto teď: kniha + 100,- Kč + doprava zdarma!
http://www.essential.cz/www-essential-cz/eshop/36-1-KNIHA-Delame-si-to-doma-sami



Líbil se vám tenhle recept? Zkoukněte další návody,  budete je milovat!

Komentáře