Domácí měsíčkový balzám na obličej aneb kabátek do špatného počasí


Není to dlouho, co se mě nejstarší dcera zeptala, co to znamená 'třeskutá zima'. Zamyslela jsem se a snažila se jí vysvětlit, že je to ta zima, kdy mrzne až praští. Zůstala na mě koukat dál, nechápala, jak může zima praštit. Těžko se dá dorozumět s puberťákem v ranné fázi. Zůstaly jsem tedy u toho, že je fakt děsná zima, taková jakou už dlouho nepamatujeme. Koukám z okna a vidím jak se kousek za oknem prohání jakýsi muškoidní hmyz. Do toho padají sněhové vločky a opět si říkám, jestli je to jen můj pocit, nebo je to opravdu divné.
I když zima asi třeskutá nebude, Vánoce budou jarní, i tak nás čeká pár mrazivých dní. V nich bychom  na dětský ani svůj obličej neměli aplikovat přípravky s obsahem vody - tedy krémy. A proto tedy měsíčkový balzám, který díky směsi lanolinu, sezamového oleje a extraktu z měsíčku pleť dokonale oblékne do ochranného kabátku.



Budete potřebovat:
2g měsíčku lékařského (k dostání zde)
25ml mandlového oleje  (k dostání zde)
25ml sezamového oleje LZS  (k dostání zde)
10g  vosku  ( včelího, škumpového nebo slunečnicového - k dostání zde)
10ml Lanolinu  (k dostání zde)

Balíček od balíků z venkova!
Chcete si zjednodušit život? Pořiďte si hotový balíček na výrobu domácí přírodní kojenecké i dospělácké kosmetiky a lékárny přímo tady.



Připravte si extrakt z měsíčku lékařského tak, že ho ponoříte měsíček lékařský do mandlového oleje. Nechte stát minimálně 7 dní a pak přefiltrujte přes plátýnko. Použité bylinky vyhoďte.
Smíchejte hotový extrakt, sezamový olej, vosk a lanolin.
Vložte v misce do vodní lázně a nechte rozpustit.
Poté slijte do skleněné dózy a nechte ztuhnout.
Doba spotřeby se řídí dobou trvanlivosti použitých surovin, resp. té nejkratší z nich.



http://www.essential.cz/www-essential-cz/eshop/36-1-KNIHA-Delame-si-to-doma-samiK dnešnímu dni se prodalo už 15,828 knížek Děláme si to doma sami. A to není malé číslo, i když by se to mohlo pohledem Hrušky zdát!
Slavíme! Se totiž něco povedlo!
 
A proto teď: kniha + 100,- Kč + doprava zdarma!





  



Líbil se vám tenhle recept? Zkoukněte další návody, budete je milovat!
http://www.home-made.cz/2016/08/domaci-alpecin-kofeinovy-sampon-proti.html





Komentáře

Okomentovat

Diky! :)