Domácí extrakt z 31 bylin - základ


Dobrý den vespolek. Děkuju, že jste tady. Teď k věci.
O Jednatřicítce jsem se dozvěděla úplně náhodou od několika lidí, kteří se navzájem neznají, ale spojuje identická zkušenost s akutním léčením nějakého neurčitého neduhu. Jinými slovy, pokud nevím co mě trápí, použiju tenhle olej a on mi pomůže. Zuby, blbá nálada, bolavá záda, nachlazení.. cokoli.
Zní to krásně. Mít jednu věc, po které sáhnu, když je nejhůř a pak jdu a řeším to dál, protože samořejmě neočekávám tak jednoduchý průběh. I tak to stojí za vyzkoušení, no ne?
Já samozřejmě svou náturou nemůžu jít a koupit si to, už mě svrbí ruce a těším se na výrobu. Jednak nemám moc důvěru v produkty z továren a taky mě trochu polekala cena za malou lahvičku (1000,-). Seznam bylin, čítající překvapivě 31 položek mám. Takže není důvod se do toho nepustit. Dnes si uděláme základní macerát a extrakt a pak hurá na výrobu. Postupně si uděláme celou kosmeticko zdravotní řadu:
- 31 bylin mast, 31 bylin krém, 31 bylin pleťové tonikum,  31 bylin peeling, 31 bylin sprej, 31 bylin masku, 31 bylin masážní olej, 31 bylin šampon a kondicionér a tak dál až do zblbnutí. To bude prima podzim, už se těším!

Ještě musím dodat, že práce s touhle kombinací bylinek je úplně ta nejvoňavější jakou jsem kdy zažila. Nádhera!



Budete potřebovat:

10g Mixu 31 bylin - pokud je nemáte, neklesejte na mysli, mám nachystaný mix 31 bylin. K dostnání ZDE.
..pokud bylinky máte, můžete si je poskládat sami, tady je seznam: Eukalypt, máta zahradní, pomeranč, citron, borovice, citronová tráva, heřmánek, fenykl, kajeput, muškát, meduňka, žen-šen, rozmarýn, růže, vanilka, kopr, jalovec, kmín, levandule, šalvěj, tymián, skořice, benzoin, libavka, kosatec, bazalka, celer, myrha, estragon, anýzovec, hřebíček

50ml neutrálního oleje - díky univerzálnosti doporučuji mandlový (k dostání tady)
50ml kosmetického lihu (k dostání tady)

http://www.essential.cz/

Zpráva z Essential.cz! Pozor, máme teď akcičku Mejdo! K objednávce přidáme mýdlo dle Vašeho výběru. Napište prosím u objednávky do poznámky, které je vám nejmilejší. (Tradiční, Vanilka&Avokádo, Peprmint&Argan, nebo Levandule&Med)





Postup:


Připravte si bylinky. Můžou být čestvé i sušené. Promněte je v prstech ať se uvolní  jejich aroma. Ta vůně, ten pocit, je nádherný, tak si ho užijte dosyta.


Bylinky rozdělte na 2 části. Nasypte do malých zavařovaček. Jednu zalijte olejem, duhou lihem.
Zašroubujte a nechte stát minimálně 14 dní, jednou za den protřepte. Další recepty budou následovat, až budeme mít extrakty nachystané. Začneme mastí a krémem.


Líbil se vám tenhle recept? Zkoukněte další návody, budete je milovat!
http://www.home-made.cz/2016/08/domaci-alpecin-kofeinovy-sampon-proti.html





Komentáře

  1. jsem teď nemocná, tak mám možná horší vnímání, ale kolik gramů těch bylin do uvedeného množství lihu a oleje? Děkuji. Alena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, Alenko. Takže do obého po 5-10g. Čím víc, tím silnější. 5g na 50ml bude stačit. Díky Alena 2 :-)

      Vymazat

Okomentovat

Diky! :)