Domácí glycerinový krém pro krásné ruce

Další příspěvek z Adélčiny skříňky, potažmo z Jane Newdickové "Aus der guten alten Zeiten" - ze starých dobrých časů. S vůní levandule, napříč režimy a politicko ekonomickými zvraty, svět je pořád stejně krásný.





4 lžíce mandlového oleje (najdete ZDE)
4 lžíce kokosového oleje (najdete ZDE)
3 lžíce vloček  včelího vosku (najdete ZDE)
6 lžic glycerínu (najdete ZDE)
6 kapek levandulového esenciálního oleje (najdete ZDE)

A recept najdete ZDE :-):
Rozpusťte kokosový olej, vosk a mandlový olej ve vodní lázni, dobře zamíchejte. Po kapkách přidat glycerín. Odstavte ze zdroje tepla a míchejte, dokud směs zkrémovatí. Na závěr přidejte éterický olej a dobře zamíchejte.


Pojďte s námi slavit Kakaový vítězný únor!

Líbil se vám tenhle recept? Zkoukněte další návody,  budete je milovat!

Komentáře

  1. Zdravím, Vaše recepty jsou úžasné a skvostné... Mám ale dotázek prosím, vyráběla jsem glycerínový krém na ruce a cca po 14 dnech se mi oddělil glycerín od ostatních složek? Nevíte prosím kde jsem udělala chybu? Píšete míchat dokud nezkrémovatí? Míchat čím? šlehačem? Nebo ručně metlou? Děkuji za brzkou odpověď. hezký den Věra

    OdpovědětVymazat
  2. Ještě bych se ráda zeptala jak je to s tím glycerinem, četla jsem že se spojí pouze s vodou, s oleji ne...a tady voda není... moc díky za odpověď Věra

    OdpovědětVymazat
  3. Tento krém dělám často a jsem s ním moc spokojená. Dělám ho i svým rodičům, kteří si ho také oblíbili. Já glycerín přidávám postupně po lžičkách a za stálého míchání. Ještě se mi nestalo, že by se oddělil. Míchám malou metličkou, ale když jsem ho dělala prvně, tak normální čajovou lžičkou a taky se povedl ;-) Zrovna se chystám dělat novou várku :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Děkuji za reakci. A jak je to s tím spojování glycerinu? Spojí se s tuky? Mícháte jak dlouho prosím? než je trochu hustší a pak jen nechat odstát?
    moc děkuji za info...

    OdpovědětVymazat
  5. Já ho mám hotový cca měsíc a nic se neoddělilo. Míchala jsem lžičkou dokud to nezačalo tuhnout a pak už jsem to přelila a nechala vychladnout. Všechno se v pohodě spojilo i bez vody ;) Je hodně mastný, takže vhodný hlavně na noční kůry. Mamka si ho vychvaluje.

    OdpovědětVymazat
  6. Ptám se kolik krému vznikne z těch uvedených ingrediencí? Co počítám jenom mandlového oleje se tam vrazí za cca 160 kaček... Nebo tam mají být lžičky a ne lžíce?

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Diky! :)